Напишете дума/думи за търсене

Златните закони на любовните връзки

Въпреки завладяващата любовна магия в началото на всяка връзка, тя може да бъде абсолютно потушена само с няколко грешни стъпки, пише "Дейли Мейл". Абсолютно забранени са разговорите на тема бивши, ако искаме да удължим периода с пеперудите в стомаха.

Желанието прекрасните отношения да продължат възможно най-дълго не е достатъчно, ако не внимаваме и допускаме някои от следните грешки.

1. Важно е да не се прибързва

Колкото и да е хубава една връзка в нейното начало, не е никак подходящ моментът за прекалено сериозни планове. Налагането на мигновено съжителство по-скоро ще доведе до абсолютна рутина, а дори и по-лошо.

Ясно е, че през този период влюбените жадуват да прекарат всяка секунда заедно, но подобно предложение би могло доста да уплаши един от двамата, ако не се е замислял над този въпрос предварително. Не е нужно животът на двойката да се ограничава само до тях самите. Не е никак зле понякога да си отделим време за нас самите и да прекарваме по няколко вечери без половинката си. За да продължават едни отношения да бъдат все толкова вълнуващи, то трябва да има и доза мистерия в тях.

2. Не е нужно да се възприемаме като перфектни

Още със самото запознаване всеки се опитва да блесне във възможно най-добрата светлина, за да успее да впечатли отсрещния. Не е задължително другият човек да се впечатлява от нашите силни страни, които се опитваме отчетливо да демонстрираме, тъй като той би могъл да отдава значение на други качества.

Ето защо нашето перфектно представяне не гарантира мигновено влюбване от отсрещната страна. На партньора ни може да е нужно още време, докато успее да ни опознае в детайл, за да реши, че сме подходящи.

Важно е и ние от своя страна да не очакваме човекът срещу нас да е перфектен. Тази нагласа доста често изиграва лоша роля във връзките, тъй като представите за дадена личност и реалността понякога доста силно се разминават.

3. Добре е да не бъдем прекалено обсебващи

Ролята на лепка не е за препоръчване, тъй като това задушава половинката. Само защото сме заедно от скоро, не означава, че трябва да прекарваме абсолютно цялото си време с тях и да не се отделяме един от друг дори за секунда.

Това за отсрещния може да означава, че му нямаме достатъчно доверие ли сме напълно несъвместими. Това усещане със сигурност отблъсква и довежда връзката до предполагаем край.

4. Не трябва да избягваме сериозните разговори

Въпреки неизмеримото щастие в началото на всяка връзка, не трябва да пропускаме да отделим внимание на важните въпроси, които биха могли да окажат влияние на отношенията ни в бъдеще.

Теми и амбиции, които принципно присъстват в нашите планове, не са никак лоши за обсъждане още в началото, тъй като така ще си дадем ясна сметка до къде могат да стигнат тези взаимоотношения.

Разбира се, не се очаква да се разговаря по въпроси като женитба и деца още на първата среща, но не бива да бъдат и прекалено отлагани. По същия начин е трудно да се коментират неща, които ни дразнят у другия, но по-добрият вариант е те да се изяснят с време, за да не се наслагват във връзката.

5. Не е нужно да говорим постоянно за бившите си

Споменаването на миналите партньори са неизбежни, но това на прекалено ранен етап може да доведе със себе си сериозни последствия. Това не само ще предполага, че все още имаме нещо към тях, а и ще наложи сравнения между двамата души.

Акцентът тук попада върху миналото и изглежда така сякаш все още не сме се отърсили от него. Това показва на новия ни партньор, че може би и не сме готови, за да се впуснем в нови изживявания и няма смисъл да се опитва да работи в тази насока.

6. Никакви лъжи!

Най-добрата услуга, която можем да си направим, е да не се оплитаме в лъжите си още от самото начало. Признаването на истината винаги е най-печелившият ход.

Препоръчително е да се общува открито, а не да си служим с лъжи, само за да отхвърлим аргумента на другия. Дори представянето ни като нереален образ, в който сме мечтаната половинка, в последствие би могло да разруши връзката ни.

Твърденията, че съществуват "благородни лъжи", чрез които предпазваме близките си, са абсолютни извинения. Единственият човек, който ще бъде защитен в случая, е лъжещият, тъй като не успява да поеме отговорност за действията си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X