Напишете дума/думи за търсене

Основни съставки за красива и блестяща коса

Всеки ден въздухът излага косата ни на токсини и мръсотия. Излагането на топлина и стилизиращи продукти може да причини повреда и натрупване в космените фоликули. Шампоаните и балсами от рафтовете на хранителни магазини често са пълни с химикали и сулфати, които дават илюзията за здраве, докато всъщност причиняват повече щети.

Ето няколко ефективни начина, с които да придадете на косата си лъскав нов облик.

Витамин Е

Той е антиоксидант, който предпазва клетките на косата и кожата. Поради тази причина често е срещана съставка в много формули против стареене. Освен това има важни ползи за здравето като борба с развитието на ракови клетки и сърдечносъдови заболявания.

Ядките, семената и зелените листни зеленчуци са богати на витамин Е. Здравословните мазнини в ядките и семената допринасят пряко за здравето на косата и за подобряване на блясъка във времето.

Към увеличаването на приема на витамин Е чрез хранене, може да правите маска от витамин Е и арганово масло на косата и лицето за подобрено овлажняване.

Колаген

Колагенът играе важна роля за еластичността и здравето на кожата. Приемът на колаген е свързан с мускулното, скелетното и ставното здраве, както и с подобряването на растежа на косата и ноктите.
Тези, които спазват хранителни режими на растителна основа, може да не получават достатъчно колаген, тъй като той до голяма степен идва от съединителните тъкани на животните. Напоследък костният бульон се е превърнал в популярен начин за повишаване на колагена, но може да го приемаме и под формата на хранителни добавки.

Рибено масло и масло от крил

Добавките с рибено масло отдавна са приятели на здравето.
Той е богато на Омега-3 мастни киселини, които играят ключова роля за здравето на цялото тяло. В повечето съвременни диети липсва Омега-3, но дивечът и рибата осигуряват достатъчно от тях. При жените, които приемат тези киселини, се наблюдава по-малко косопад и по-плътна и бляскава коса.

Биотин

Биотинът, известен още като витамин В7, е част от група В. Това е съединение, което изгражда кожата, косата и ноктите. Може да се намери в карфиола, сладките картофи, ядките, семената, рибата и органичните меса. Може също така да го приемате във вид на добавка. Най-ефективната форма на добавки В7 се разтваря под езика, подобно на витамин В12 капсули.

Как да получите блясък

Сухата и вяла коса често разкрива недостиг на витамини или минерали. Може да получите нов лъскав външен вид с разнообразна диета, богата на споменатите по-горе хранителни вещества. Може също да проверите нивото и работата на хормоните си.

Защитете косата си отвън, като използвате шампоан и балсам, които не съдържат вредни химикали и парабени, богати на антиоксиданти и хранителни вещества. Използването на завършващ серум с естествен източник, за да поддържате косата хидратирана през целия ден, също ще помогне да я запазите пищна и здрава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X