Напишете дума/думи за търсене

Това масло спира преждевременното стареене

Популярността на аргановото олио достигна апогея си. Студено пресовано от плода на мароканското арганово дърво, това масло се използва едновременно в козметиката и в кулинарията, подобрявайки външния вид и здравето.

Лекува кожните неразположения

Тритерпеноидите в аргановото масло са чудесни за здравето на кожата. Третира някои форми на дерматит, заличава белези и възпрепятства израстването на брадавици. Антиоксидантите и мастните киселини в него помагат при лечението на акне и заглаждането на белези от него.

Намалява преждевременно стареене

В него се съдържат приблизително 80% мастни киселини, които действат благотворно върху признаците на преждевременното стареене. Регулярната употреба на арганово масло намалява дълбочината на бръчките, както и помага за избледняването на старческите петна и възстановява еластичността на кожата.

Защита срещу влиянието на околната среда

Антиоксидантите в това масло защитават кожата, косата и ноктите от вредните ултравиолетови лъчи. Нанасянето на арганово масло върху кожа, излагана прекалено дълго на слънце, ще помогне за регенерирането на кожните клетки.

Възстановява разцепените краища на косата

Аргановото масло предпазва от изсушаване косата, създавайки филтър. То запечатва влагата в косата, правейки я по-лесна за разресване и по-малко податлива на накъсване. Освен това помага за подсилване ефекта на къната, като увеличава периода между две къносвания. Богато е на витамин Е, подхранва косата и възстановява разцепените краища. Придава допълнително блясък и се грижи за здравия външен вид на косата.

Заздравява ноктите

Високите нива на витамин Е помагат за здравината на ноктите. Антибактериалните и антивъзпалителни свойства на аргановото масло са добри бойци срещу инфекции на кутикулите.

Подобрява общото състояние на кожата

Сапонините в аргановото масло реактивират способността на кожните клетки да се регенерират, поддържайки най-големият ни орган в чудесно здраве.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X