Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за косата след морето

Ако вашите разкошни букли са леко опърпани след морската почивка, то може би няколко дребни трика ще свършат чудеса за прекрасния ви външен вид. Дръжте ги в задния джоб целогодишно, за да се радвате на здрава и красива коса.

Не я прегрявайте

Доста жени са пристрастени към маши, преси и парни ролки. Забравете за тях поне за два месеца, докато косата ви се съвземе от топлинния шок не само на разкрасителните уреди, но и на слънцето. Ако пък съвсем не можете без къдриците си, тогава ограничете ползването на този хардуер поне веднъж в седмицата. Освен това не е лошо да натикате сешоара в най-дълбокия ъгъл в шкафа. Оставете косата си да съхне непришпорвана.

Дръжте я хидратирана

За да поддържате следваканционната си коса хидратирана не е нужно да я мажете с майонеза, яйца или зехтин. Макар да са популярни като методи, по-добре прибавете арганово масло към балсама си за коса и оставете сместа 30 минути върху главата си. Правете го три пъти в седмицата.

По-малко шампоан

Не използвайте шампоан в почивните си дни и не я премивайте излишно. Ако искате, използвайте по няколко капки балсам, но по-добре и за него забравете. Оставете натуралните масла на кожата ни да свършат своята работа.

Кокосово масло

Нанесете кокосово масло върху дланите си и след това омазнете с него косата си по цялата й дължина, започвайки от връхчетата, които са най-жадни. Така косата ви става хем по-влажна, хем по-блестяща.

Хранете се правилно

Може и да не ви харесва, но истината е, че диетите прецакват жестоко косата. Тялото ни се нуждае от обилно количество протеини и здравословни мазнини, за да е в перфектна форма. Това важи с особена сила за косата ни. Така че следващия път, когато решите да изключите мазнините и протеините от хранителния си ваканционен режим, помислете си отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X