Напишете дума/думи за търсене

Летен етикет за излагане на слънце

На плажа, около басейна, в градината или по градските улици, за да носи слънцето само удоволствие, е добре да спазваме няколко основни правила за грижа към тялото в горещите дни.

За да не се изсушават и чупят косите ни от слънцето и от честото миене, е редно да използваме шампоан, който хидратира и има специална UV защита за косъма. А преди да излезем на слънце, да впръскаме предпазващ спрей или предпазваща пяна за коса. И въпреки това да не забравяме шапката или кърпата за глава.

Никой не е имунизиран срещу слънчева алергия. Досадните мехурчета може да покрият тялото не само когато сме на море, но и на градинско парти или на разходка в планината. За да нямаме неприятни изненади, може да приемаме калций на таблетки известно време преди излагането на слънце. А ако ни нападне алергия, някои марки медицинска козметика имат специална серия, която облекчава кожата.

Дневният крем за лице - с дълбоко хидратиращи активни съставки и UV защита
Ако излагаме лицето си на директно слънце, е важно да нанесем специален слънцезащитен крем за лице с висок защитен фактор.

Устните също страдат от вредните слънчеви лъчи, които намаляват защитните сили на организма като цяло. Това е причината през лятото често да се появяват херпеси, предизвикани от вируси. Затова е добре да мажем устните си няколко пъти на ден с хидратиращ балсам с UV защита.

Ако обичаме да плуваме дълго, по-добре е да използваме водоустойчиви слънцезащитни продукти, защото UV лъчите проникват до 304 метра в дълбочина във водата.

Всички слънцезащитни продукти е редно да нанасяме поне 20 мин преди да се изложим на слънце, за да попият дълбоко в кожата. Когато стоим продължително на директното слънце, е добре да ги нанасяме неколкократно.

Един час на слънце е достатъчно за събирането на витамин D и за добър тонус. След това не е лошо да потърсим сянка. Така ще пощадим кожата и кръвообращението си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X