Напишете дума/думи за търсене

Как помага на здравето аргановото масло

Популярността на аргановото масло достигна апогея си. Студено пресовано от плода на мароканското арганово дърво, това масло се използва едновременно в козметиката и в кулинарията, подобрявайки външния вид и здравето.

Намалява холестерол
Ако използваме арганово масло за кулинарни цели, може да ни помогне да намалим нивата на лошия холестерол. Уникалната комбинация от растителните стероли – спинастерол и шонастерол, блокират абсорбацията на лошия холестерол в стомашно-чревния тракт.

Антивъзпалителен ефект
Флаваноидите в това масло имат мощни антивъзпалителни свойства, които се използват за вътрешни и външни здравословни проблеми. За облекчаване на мускули и стави ще помогнат няколко капки арганово масло върху кожата около засегнатото място. За тези, които страдат от поликистозни яйчници и проблеми с пикочния мехур се препоръчва ползването на това масло в кухнята.

Подпомага храносмилането
Аргановото масло увеличава ензима пепсин, който се секретира от стомашните жлези, подобрявайки храносмилането. То от своя страна пък ни дарява с повече енергия, с по-регулирано тегло, справя се с чувството на глад.

Бори хронични заболявания
Антиоксидантите в това масло помагат за защитата на кожата от свободните радикали, което може да доведе до карцином на кожата. Освен това няколко проучвания сочат, че то е ефикасно срещу рак на дебелото черво, пикочния мехур и простатата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X