Напишете дума/думи за търсене

Искате да сте по-секси? 9 препоръки на науката, които ще помогнат за това

Сексуалността е субективна.
С други думи, това означава различни неща за различните хора. Най -общо казано, може да кажем, че тя е свързано както с личността, така и с физиката.
Има ли обаче наистина начин да бъдеш по-секси? Ето какво казва науката по темата.

1. Мъжественост при мъжете
Мъжествеността е една от чертите, които привличат жените към мъжете. Това е посочено в изследването от 2011 г. „Привлекателност на лицето: еволюционно базирани изследвания“, ръководено от Антъни С. Литъл. Според него има някои физически характеристики при мъжете, които ги правят по-привлекателни.
Сред тях има определен вид челюст и скули. Това са черти, които предполагат генетична сила, високи нива на тестостерон и в резултат на това са признак на мъжественост.

2. Плътна брада при мъжете

Според друго проучване от 2013 г., направено от Университета на Нов Южен Уелс, жените вярват, че най секси мъже са тези с гъста брада.
Барнаби Дж. Диксън и Робърт К. Брукс, авторите на изследването, заявяват следното: „Лицевото окосмянате е свързано не само със зрялост и мъжественост, но и с доминиране и агресия.“


3. Усмивки: да или не?
Изследователи от Колумбийския университет в Канада посочиха, че лицата със загрижени или тъжни изражения спомагат за повишаване на привлекателността в сравнение с тези, на които греят постоянни усмивки.
С тях обаче не са съгласни колегите им от Националния институт по здравеопазване на САЩ, които заключват, че мъжете предпочитат жени, които излъчват щастие.

4. Червени устни при жените
Проучване на университета в Манчестър ни уверява, че по време на разговор между мъж и жена, господинът гледа устните на дамата за около една секунда.
Въпреки това, ако жената носи червено червило, мъжът ще ги гледа до седем секунди. Възможно ли е повече внимание да означава повече привличане? Това със сигурност е едно от възможните обяснения.

5. Белези при мъжете
Според проучване на Университета в Ливърпул мъжете с белези на лицето са по-привлекателни за жените. Но изследоветилте предупреждават, че тези дами са по-склонни да търсят само временни връзки.

6. Спокойствие и непринуден маниер
Друг трик за по-секси излъчване е спокойствието. Или поне така твърди проучване, публикувано в списанието Proceedings of the Royal Society B. То твърди, че спокойствието и спокойното поведение са по-привлекателни за двата пола.

7. Червени дрехи
Носенето на червени дрехи може да бъде друг начин да бъдете по-секси. Това обаче не означава непременно да бъдеш по-секси сам по себе си, а по-скоро, че ще привлечеш повече внимание. Следователно умът ще свърже цвета с определени ценности или емоции. И мъжете, и жените реагират повече на този цвят, отколкото на останалите.
Това е така, защото мозъкът свързва определени чувства и добродетели с определени цветове. Всъщност, когато видите червения цвят, в ума ви възникват идеи като страст, любов, сексуалност или сила. Ценности, които несъзнателно са свързани с по-голямата привлекателност на противоположния пол.

8. Говорене в дясното ухо
Говоренето в дясното ухо може да активира положителни емоции в другото. То е свързано с лявото полукълбо на мозъка, която комуникира с управлението на вербална информация и положителни чувства. От друга страна, дясното полукълбо на мозъка обработва невербални стимули, както и отрицателни емоции.

9. Бъдете себе си
Изследване на екип от Университета на Куинс в Онтарио твърди, че да си секси е свързано с това да бъдеш себе си както на лично, така и на физическо ниво. Това е така, защото човешкият мозък е склонен да отхвърля внезапни физически трансформации.
Промените във външния ни вид могат да объркат хората и да ги накарат да ни видят като по-малко привлекателни. Например, ако видите някого с руса коса, но кафяви мигли, умът ви „разбира“, че има нещо в индивида, което не е съвсем „нормално“. Затова се чувствате объркани и следователно не намирате този човек за секси.
Фактът, че сме секси или не, засяга много аспекти на нас самите, които надхвърлят физическия вид. Например личност, отношение, самочувствие, автентичност... Това са качества, които могат да бъдат култивирани във времето и най-вече със самопознание.
Затова винаги трябва да помните, че въпреки че има елементи, които могат да ви помогнат, истинският ключ към това да бъдете секси е просто да бъдете себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X