Напишете дума/думи за търсене

Дзен сексът – начин на употреба

Според дебелите книги на древните мъдреци страстта не бива да бъде минутно изживяване, а сборище от нежност, отдаденост, доверие и сексуално привличане. Осъзнали са, че тя е преходна, затова са измислили как да я разпалват, как да контролират пламъка и продължителността й на горене.

„Бързай бавно и открий насладата в протяжността“ - това е основният постулат на дзен секса.

Философията на Изтока отдавна се е вклинила в сексуалния ритуал.

Европейците има какво да научим от азиатските си събратя, защото според статистиката сексът на Стария континент трае средно 12 минути. От предиграта до евентуалния оргазъм.

Сътворете си обител за наслада

Насладата от секса започва с осъзнаването, че това е върховно удоволствие, което заслужава собствено място в дома ви. Почти няма спалня, в която да липсва телевизор, практичен гардероб, студена или в най-добрия случай неутрална светлина от тавана. Не стимулира разпалването на страстта и твърде изисканата обстановка, в която непрекъснато трябва да се внимава да не бъдат повредени фините копринени чаршафи, античните нощни лампи, наследство от прабаби...

За да изпитате пълно удоволствие от страстта, която изгаря телата ви и да се отдадете един на друг до забрава, източните познавачи на душата съветват да си направите специална обител за любов по правилата на фън шуй.

В десния долен ъгъл на стаята поставете предмети, които символизират единството на душите ви - червени свещи и рози, изработени от коприна. В изящна фруктиера подредете плодове, които символизират чувственост - круши, смокини, праскови, манго.

Кристален предмет върху нощното шкафче привлича положителните енергии.

Спално бельо в топли цветове - оранжево, жълто, червено, стимулира нежно зараждането и разпалването на любовната енергия. В спалнята нямат място любимите ви плюшени играчки, шишенца парфюм, бродирани възглавнички. Телевизорът е тотално низвергнат. Заменете всички тези джунджурийки с изящен дървен стол с изчистени форми. Той е въплъщение на мъжкото начало Ян и ще уравновеси женското Ин - така в любовното ви гнездо ще настъпи хармония.

Опознайте фантазиите си

Дзен учението отрежда специално място на сексуалната фантазия. Според него тя е извор на неизчерпаема енергия. Тантра също твърди, че нищо "външно" не може да ни доведе до такъв екстаз, както може да направи това собствената ни фантазия. Така че вместо да чакате да се появи мъжът на вашите мечти, който умее да разчита желанията ви с един-единствен поглед, обърнете поглед към собствените си фантазии. Опитайте се да осъзнаете защо те са точно такива, откъде идват и откъде идват. Научете се да ги "извиквате". Затова трябва да освободите съзнанието си от излишни битовизми - какво трябва да се пазарува, ще може ли да си платите всички сметки и прочие. Тантра предлага за тази цел специална техника на дишане. Тя освобождава съзнанието за сексуални фантазии и довежда насладата от секса до всички части на тялото. Нужни са ви само 30 минути, за да усвоите техниката на сексуалното дишане.

Легнете по гръб. Положете лявата си длан върху венериния хълм, дясната върху нея. Затворете очи и вдишайте въздух - дълбоко и шумно, като че ли засмуквате нещо. Стегнете мускулите на дупето и ги отпуснете, докато издишате.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X