Напишете дума/думи за търсене

Дзен сексът – начин на употреба

Според дебелите книги на древните мъдреци страстта не бива да бъде минутно изживяване, а сборище от нежност, отдаденост, доверие и сексуално привличане. Осъзнали са, че тя е преходна, затова са измислили как да я разпалват, как да контролират пламъка и продължителността й на горене.

„Бързай бавно и открий насладата в протяжността“ - това е основният постулат на дзен секса.

Философията на Изтока отдавна се е вклинила в сексуалния ритуал.

Европейците има какво да научим от азиатските си събратя, защото според статистиката сексът на Стария континент трае средно 12 минути. От предиграта до евентуалния оргазъм.

Сътворете си обител за наслада

Насладата от секса започва с осъзнаването, че това е върховно удоволствие, което заслужава собствено място в дома ви. Почти няма спалня, в която да липсва телевизор, практичен гардероб, студена или в най-добрия случай неутрална светлина от тавана. Не стимулира разпалването на страстта и твърде изисканата обстановка, в която непрекъснато трябва да се внимава да не бъдат повредени фините копринени чаршафи, античните нощни лампи, наследство от прабаби...

За да изпитате пълно удоволствие от страстта, която изгаря телата ви и да се отдадете един на друг до забрава, източните познавачи на душата съветват да си направите специална обител за любов по правилата на фън шуй.

В десния долен ъгъл на стаята поставете предмети, които символизират единството на душите ви - червени свещи и рози, изработени от коприна. В изящна фруктиера подредете плодове, които символизират чувственост - круши, смокини, праскови, манго.

Кристален предмет върху нощното шкафче привлича положителните енергии.

Спално бельо в топли цветове - оранжево, жълто, червено, стимулира нежно зараждането и разпалването на любовната енергия. В спалнята нямат място любимите ви плюшени играчки, шишенца парфюм, бродирани възглавнички. Телевизорът е тотално низвергнат. Заменете всички тези джунджурийки с изящен дървен стол с изчистени форми. Той е въплъщение на мъжкото начало Ян и ще уравновеси женското Ин - така в любовното ви гнездо ще настъпи хармония.

Опознайте фантазиите си

Дзен учението отрежда специално място на сексуалната фантазия. Според него тя е извор на неизчерпаема енергия. Тантра също твърди, че нищо "външно" не може да ни доведе до такъв екстаз, както може да направи това собствената ни фантазия. Така че вместо да чакате да се появи мъжът на вашите мечти, който умее да разчита желанията ви с един-единствен поглед, обърнете поглед към собствените си фантазии. Опитайте се да осъзнаете защо те са точно такива, откъде идват и откъде идват. Научете се да ги "извиквате". Затова трябва да освободите съзнанието си от излишни битовизми - какво трябва да се пазарува, ще може ли да си платите всички сметки и прочие. Тантра предлага за тази цел специална техника на дишане. Тя освобождава съзнанието за сексуални фантазии и довежда насладата от секса до всички части на тялото. Нужни са ви само 30 минути, за да усвоите техниката на сексуалното дишане.

Легнете по гръб. Положете лявата си длан върху венериния хълм, дясната върху нея. Затворете очи и вдишайте въздух - дълбоко и шумно, като че ли засмуквате нещо. Стегнете мускулите на дупето и ги отпуснете, докато издишате.

Опитайте се да си представите как потока на вашата страст нахлува в тялото ви през вагината и се качва все по-нагоре. Следвайте неговото движение нагоре с дясната си ръка. Ако съумеете на всеки два дена да отделяте по 10 минути, за да "потънете" в себе си по този начин, ще съумеете и по време на секс да се отдавате изцяло на удоволствието и насладата.

Изследвайте тялото си, откривайте все нови и нови еротични точки

Някои дзен майстори сравняват опознаването на източниците на еротична наслада на собственото ни тяло с чаша. Човек не може да я напълни с прясно запарен чай, преди тя да изпразнена. Вместо да ползваме услугите на добре познатите ни ерогенни зони, нашите и на партньора, по-добре е да изследваме телата си за нови. Галете тялото на любимия с копринена кърпичка, паунови пера, с мигли или с върха на езика си. Не оставяйте нито сантиметър недокоснат. По този начин ще създадете у любимия си усещането, че обожавате тялото му със всичките му недостатъци. И то само ще ви разкрива своите източници на наслада.

Наслаждавайте се на безвремието

Колкото по-бавно стигаш да целта, толкова по-голяма е насладата. Който може да контролира времето, той може да мултиплицира удоволствието. Не бързайте с целувката или с проникването. Оставете си достатъчно време за предчувствието за това. Често очакването е точно толкова еротично и секси, колкото и самият акт. Любовният ритуал според Тантра има 12 стъпала за забавяне на кулминацията на насладата при секса.

Той започва с подготовката на любовното гнездо. Следва измиването, при което двамата се сапунисват взаимно и нежно се изплакват и подсушават. След това намазват телата си с ароматни масла. На четвъртото стъпало се освещава леглото - около него се прави венец от листата на любимите цветя. На петото - нежно галите себе си, на шестото - галите партньора. След това изпивате двамата заедно една чаша вино. Осмото е стъпалото на медитацията. Потънете в себе си и се отдайте на сексуалните си фантазии. На деветото стъпало хапнете нещо вкусно - плод, ядки, шоколад. След това започнете да галите и целувате интимните части на любимия. На предпоследното стъпало сплетете телата си, гледайте се дълбоко в очите и дишайте синхронно. Едва на последното, дванадесетото стъпало преминете към "свещеното проникване и спояване" на телата.

Сливане на телата

Започнете любовната игра със съзнанието, че тя е акт на сливане на телата. Попивайте неговия аромат от всеки сантиметър на кожата му - в пълна тъмнина и в пълно спокойствие. Мислете за целувката също като за акт на сливане и го целувайте непрекъснато, докато той се движи във вас. Потънете дълбоко в очите на любимия и се опитайте да се огледате в зениците му. За пълно затваряне на вашите кръгове един в друг, Тантра препоръчва позата "яб-юм". Той седи по турски, вие сте в скута му. Обвивате с крака тялото му, сключвате ги отзад - така вашите енергийни кръгове се затварят един в друг, докато вие стягате мускулите на таза си.

Пълно отдаване

Основен закон на дзен секса е пълното отдаване, без очакване на каквото и да било възнаграждение за това. Давайте, без да очаквате да вземете в замяна. За да успеете, трябва да престанете да мислите за себе си и да насочите цялата си енергия към любимия човек.

Подхождай към всяко действие с необходимото внимание и респект. Следете неговите реакции. Те ще ви подсказват във всеки един момент какво му харесва и какво не. Прошепвайте неговото име в моменти, когато той не го очаква. Съблазнете го сутрин рано, преди още да се е разсънил.

Играйте често любимата игра на Ин и Ян - изпълняване на желания. Той е Ин и вие го молите в продължение на 10 минути да гали бюста ви или да масажира гърба ви. След това вие като Ян изпълнявате едно негово желание. Играта на Ин и Ян има за цел да научи партньорите да разгадават желанията на другия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X