Напишете дума/думи за търсене

Особености на сакралния секс

За мнозина свещеният секс е безсмислица или пълен абсурд.

Да практикуваш плътски удоволствия и да се стремиш към духовен живот изглежда несъвместимо.

Все още е разпространено схващането, че за да се възвисиш духовно е задължително да се откажеш от секса. За моралистите преследването на сексуалното удоволствие е хедонизъм и вреди на душата.

Да правиш любов е здравословно и стимулиращо, но хората злоупотребяваме с това верую, използвайки секса от реклама на сапуни до сваляне на политически лидери. В същото време неистов духовен глад шества по земята. Светски личности, преситени от охолен живот и слава, се лутат в търсене на повече духовност. Чували сте, че Ричард Гиър прекара дълго време в Тибет, за да общува с Далай Лама, а Мадона пък се ориентира към Кабала.

Вкусили насладата от сакралния секс, изповядат, че това еротично преживяване създава усещането, че си тотално "вътре" в своите действия и в това, което правиш.

Сакралният секс е един изтънчен начин да доставяш удоволствие на своя партньор и на себе си, като издигнеш физическите си усещания до нови висини. Сексуалната енергия между телата ще задълбочи и обнови връзката.

Освен това той има доста ползи за здравето и най-вече за урологично-гениталната система. Мускулите стават по-силни, кръвообращението се подобрява, сетивата се изострят.

Ритуалният секс съществува във философията на Изтока от няколко хилядолетия. Тантра е най-популярната известна форма на сакрална сексуалност. Нейните корени са базирани в хиндуистката и будистката култура на Индия и Тибет. Тантра се осланя на вярването, че съюзът на женските и мъжките енергии ин и ян ще доведат хората до просветлението. Традиционната тантра използва комплексни серии от звуци, визуализации, контрол върху дишането и сексуални пози, съчетани с мисли за достигане висините на пълно блаженство.

През ХIХ век писания за Тантра били пренесени и представени на Запад от британски студенти и пътешественици. Практикуването на тантра обаче било квалифицирано като "прекалено оргиен ритуал за ушите на цивилизованите хора".

Днес въпреки по-голямата отвореност към секса, тантра се възприема все още само като култ. Това отчасти се дължи на силно ритуалния религиозен аспект на традиционната Тантра - почитане, възпяване, издигане в култ и идентифициране с отделни богове и богини, мистични знаци, символи. При сакралния секс се цели възпиране на надигащата се сексуална енергия. Мъжът успява да се въздържи от еякулация. Това е директно предизвикателство към сексуалния идеал на съвременния човек. Връхната точка за него е постигането на генитален оргазъм.

Разликата между обикновения секс и сакралния е, че вторият зарежда с любов към всички хора, а не само към партньора ни. И все пак изживяването на един обикновен мощен оргазъм е фантастично.

Защо трябва доброволно да се отказваме от това удоволствие за обещан невкусван екстаз? Това ни обяснява неотантра - новият сакрален секс, станал популярен през последните 30 години. Той проповяда задържане на еякулацията и овладяване на дивата сексуална енергия вътре в тялото. Тоталният телесен оргазъм става реална възможност за достигналите определено ниво на духовно развитие. Той разтърсва цялото тяло - от клепачите до пръстите на краката, а не само гениталиите.

Задържането на еякулацията може да се научи по различни начини и пътят до това умение е индивидуален. Удоволствието, което идва със закъснение, ще позволи да опитате и други елементи от практиката на сакралния секс- емоционални, ментални, физически. В неотантра има много традиционни правила. Според едно от тях сексуалното сливане може да доведе до трансценденталност (усещания извън пределите на опита и съзнанието) и специфични техники на дишане и контрол на мускулите. Това пък добавя куп други сладости към удоволствието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X