Напишете дума/думи за търсене

Ефектни трикове от корейската грижа за кожата

Корейската грижа за кожата неслучайно има славата на супер успешна и ефективна. В някои от ритуалите, които се практикуват, съществуват по 10 стъпки, но ако нямате достатъчно време (или пари) за този многоетапен процес, това изобщо не е никакъв проблем. Имаме няколко съвета за красота директно от Анджела Ким, един от специалистите по корейска грижа за кожата.

Винаги следвайте правилото от 10 секунди

Говорим за това колко бързо прилагате продуктите си - правило, за което се пише постоянно в корейските списания за красота. „След като вземете горещ душ, трябва да нанесете тонера/тоника си в рамките на 10 секунди“, казва Ким. Колкото по-дълго чакате, толкова по-дехидратирана ще е кожата ви. Така че колкото по-бързо можете да заключите тази влага и да запазите кожата си защитена, толкова по-добре. Ако сте във фитнеса и нямате тонер със себе си, същото важи и за вашия овлажнител/крем за лице - нанесете го възможно най-бързо, след това продължете с останалата си рутина, казва Ким.

Вземете вашата шийт маска във фитнес залата

Шийт маските са огромен хит. Има безброй вариации, които хидратират, ексфолират и озаряват, за да разрешат почти всеки кожен проблем, за който се сетите. Но има един трик, който вероятно не сте чували, когато става въпрос за вашата шийт маска. За да се получат оптимални резултати, всички в Корея носят маската си със себе си в парната баня и във фитнеса или спа центъра и я слагат, след като порите им са максимално отворени, казва Ким. Така кожата ви ще поеме в дълбочина всички съставки“, обяснява тя.

Подарете си масаж за лице

Има куп различни техники за масаж. Използвайте кокалчетата или върха на пръстите си, за да масажирате мускулите и тъканите на лицето, което ще увеличи кръвообращението и ще ви помогне да поддържате кожата си блестяща и сияйна. Ежедневното масажиране също помага да стегнете и тонизирате лицевите си мускули, за да се преборите с бръчките и да предотвратите стареенето на кожата с течение на времето. Може да използвате и специален уред за масаж на лицето.

Дерма ролер - новият хит против бръчки и стрии

Никога не мийте лицето си само веднъж

„Двойното почистване“ е първата стъпка в прословутия 10-стъпков процес. "Всички почистват двойно. Дори не се счита за нещо особено - това е задължително в правилната грижа за кожата", казва Ким. И от всички причудливо звучащи корейски навици за красота този може би има най-голям смисъл. Разбира се, първо трябва да премахнете грима си (Ким препоръчва почистващ препарат на маслена основа) и след това да се измиете отново с втори продукт, за да постигнете наистина дълбоко почистване.

Шляпайте се по лицето

Да, знаем, че това звучи като нещо грубо и шантаво, но е супер популярна техника в Корея. Следвайки същата логика като масажа на лицето, жените в Корея пляскат лицето си около 50 пъти, след като приключат ежедневния си режим на грижа за кожата, за да задействат кръвообращението и да заздравят мускулите на лицето, обяснява Ким. "Израснах с майка ми, която правеше това. Тя пляскаше толкова силно, че можеше да я чуете в кухнята от спалнята й", разказва Ким. Може да звучи налудничаво, но когато става въпрос за пляскане, "колкото повече, толкова по-весело" и "колкото по-трудно, толкова по-добре!"

Направете си оризова вода

Жените в Корея имат дълга история с оризовата вода за измиване на лицето поради отдавна установените ползи за кожата. „Това е естествен овлажнител, който помага за забавяне на стареенето, намаляване на тъмните кръгове, избледняване на старчески петна и озаряване на кожата“, казва Ким.

Ето ви една лесна рецепта за оризова вода.

Занесете хавлиите за баня в спалнята

Зимните месеци в Корея са прословуто студени, така че овлажнителите обикновено се използват, за да поддържат кожата хидратирана, когато въздухът изсъхне. Има и супер лесен трик, ако пътувате и нямате овлажнител под ръка: „Много жени обичат да напояват кърпи с вода и след това да ги закачат около леглото си, докато спят през нощта, казва Ким. - Опитах го и наистина помага."

Добавете женшен към вашата диета

„Женшенът е една от съставките, която бе отличителен белег на корейската красота от много дълго време и наистина от там започна корейският пазар за грижа за кожата“, казва Ким. Не само, че се прилага локално заради свойствата му против стареене, но чай от женшен и храни на основата на женшен също са основен елемент в корейската кухня. „Те помагат за детоксикацията на кожата и да се отървете от всякакви замърсители, а имат и много антиоксиданти“, казва тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X