Напишете дума/думи за търсене

Тези неща деформират бюста

Макар гърдите да са важна част от нашето тяло, често ние ги забравяме в ежедневната си грижа. А това е грешка, защото несъзнателно можем да им навредим.

Това са едни от най-често срещаните грешки, които деформират бюста ни и дори някои от тях могат да доведат до здравословни проблеми.

1. Носите неточен размер сутиени

Някои жени предпочитат да си купуват по-малки сутиени, така гърдите им се събират и изпъкват, сякаш са с една идея по-големи. Това обаче може сериозно да навреди на бюста ви и на здравето на гърдите.

Проблемът с по-големите сутиени е същият. Някои ги предпочитат, защото им е по-удобно, но те не дават на бюста необходимата опора и по този начин го деформират с времето.

2. Не хидратирате кожата на гърдите

Често ние се грижим повече за кожата за лицето и не остава време да хидратираме цялото тяло. А кожата на гърдите има нужда от доза свежест и хидратация всеки ден. Може да го правите и с натурални масла като кокосово или зехтин. Просто останете малко без дрехи, за да попие мазнината, и след това ще се чувствате страхотно, а бюстът ви няма да пострада.

3. Скубете косъмчета по гърдите

Тези косъмчета понякога са страшно неприятни и ни изглеждат грозни, но когато ги дърпаме и скубем, ние причиняваме щета на нежната, деликатна кожа на бюста. Ако го правим редовно, това може и да го деформира.

4. Спортувате с обикновен сутиен или без такъв

Неслучайно са създадени специални сутиени за спорт. Обикновените сутиени или още по-лошо – спортуването без сутиен, може да предизвикат увисване на гърдите. Освен това самото спортуване със специален сутиен е далеч по-удобно.

5. Спите по корем

За някои това е най-удобната поза, но и най-вредната за вашите гърди. Часове наред бюстът ви да издържа тежестта на цялото ви тяло не е нещо, което се препоръчва. Ако ви се случва рядко, не е проблем, но опитайте да сменяте позата си, когато усетите, че сте се търкулнали по корем.

Проблеми в гърдите, които може да сигнализират за здравословни проблеми

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X