Напишете дума/думи за търсене

Етикетът за носене на бельо, който само истинските дами знаят

Бельото ни може да свърши чудесна работа, когато става въпрос за скриване на несъвършенствата на тялото. Но също така може да съсипе външния ни вид, ако не успеем да изберем правилния размер или стил.

Ако искате да създадете красив и елегантен външен вид, трябва да спазвате етикета на бельото.

Правила за сутиен

Всички стилисти твърдят, че има едно основно правило: сутиенът трябва да е невидим. Първо, трябва да обърнете внимание на текстурата на материалите, от които са изработени вашият сутиен и дрехи.
- Колкото по-широки са дрехите, толкова повече декоративни детайли може да има сутиенът.
- Ако харесвате тесни дрехи, препоръчваме да изберете гладък сутиен без никакви финтифлюшки.

Правила за чорапогащници
Чорапогащниците може да ви накарат да изглеждате още по-елегантно. Но ако не успеете да изберете подходящия вид, може да съсипят целия ви тоалет. Обърнете внимание на обувките и вида на събитието, което ще посетите.
- За офиса трябва да изберете неутрални цветове и да носите бежови чорапогащи с дрехи от светли цветове и черни или кафяви чорапогащници с тъмни дрехи. Имайте предвид, че чорапогащниците не трябва да са по-тъмни от полата.
- Шарките и принтовете са добри за парти, но не и за всеки ден.
- Плътните чорапогащи изглеждат страхотно с високи ботуши, но не и с обувки с отворени пръсти.

Правила за дълги чорапи

През лятото чорапите наистина помагат на жените, които трябва да спазват дрескод в корпоративна среда. За да избегнете неловки ситуации, трябва да знаете няколко правила, които ще ви помогнат да изглеждате елегантно и привлекателно.
- Белите чорапи изглеждат добре, ако носите униформа на медицинска сестра или ако това е част от вашето сватбено бельо. В други случаи е по-добре да изберете неутрални цветове.
- Препоръчва се да не носите чорапи с шарки, ако искате да сведете до минимум появата на наднормено тегло, тъй като такива чорапи, както и чорапогащници, ви правят да изглеждате по-дебели.

Правила за бикини

На пръв поглед може да изглежда, че бикините ви не играят никаква роля за имиджа ви, но трябва да помним един малък детайл, който може да съсипе невероятния ви външен вид – линиите на шевовете може да са изключително видими.

- Размерът и формата на бикините зависят от формата на дупето.
- Текстурата на бельото и дрехите трябва да съвпада. Ако носите рокля, изработена от лека тъкан, трябва да носите бикини, направени от подобен материал.
- За да се отървете от проблема с ластика, който буквално „разрязва“ тялото ви, трябва да спазвате 2 правила: 1) изберете бельо с висока талия и 2) изберете безшевни шорти вместо прашки или бикини.

Правила на бралета

Бралетът е топ без банели и оформени чашки. Може да го носите като бельо или като облекло.
- Бралетът изглежда страхотно на момичета с малки и стегнати гърди, тъй като по принцип е предназначен повече да придава форма, отколкото за подкрепа на бюста.
- По-добре е да носите бралет с пола или панталони с висока талия.

Бонус: Правила на прозрачната блуза
Трябва да изберете сутиен със същия тон като този на блузата. В миналото комбинацията от черен сутиен и бяла блуза беше модерна, но днес изглежда ужасно.
- По-добре е да носите бежов сутиен без цветни шарки.
- Ако блузата ви е прекалено прозрачна, може да замените сутиена си с дантелен бралет.
- Избягвайте да носите бяло бельо, тъй като този цвят е твърде забележим.

8 неща, които никоя жена не трябва да прави с гърдите си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X