Напишете дума/думи за търсене

Добре ли е за здравето да не носим сутиен

Сутиените съществуват от Древна Гърция. Днес почти всяка жена носи такива и се смята, че предоставят различни ползи за потребителя си.

Напоследък обаче се прокрадват предположения, че най-добре за здравето е, ако захвърлим завинаги тази част от бельото си.

Какви са ползите от това да не носим сутиен?

Вашето кръвообращение ще се подобри

Искаме дрехите ни да са удобни, но сутиените ни да са плътно прилепнали. И ако се замислим за това, сутиените са просто тесни парчета дрехи, които притискат тъканта на гърдите. Цялата тази стегнатост и притискане може да компресира кръвоносните съдове и да попречи на кръвообращението, както всяка прекалено стегната материя.

Ще имате по-добър сън

Някои жени носят сутиен дори докато спят през нощта, но този навик е нездравословен. Това създава поразия, като въздейства върху циркадните ритми. Така че изхвърлете сутиена си преди лягане и се насладете на качествен сън.

Може да увеличите размера на чашката

Често използваме сутиени с повдигащи подплънки, за да изглеждат гърдите ни приповдигнати и пищни. Но най-лесният начин да имаме по-пълни гърди е като забравим напълно сутиените. Това е така, защото когато гърдите висят по естествен начин, това принуждава гръдните мускули да работят срещу гравитацията. Така че, въпреки че гърдите всъщност няма да растат, стегнатите мускули ще направят гърдите да изглеждат по-пълни и големи.

Гърдите ще станат по-наперени и жизнерадостни

Професор Жан-Дени Руйон от Безансон Юнивърсити прекарва 15 години в изучаване на женската анатомия. Според неговите открития след една година неносене на сутиен увисването на бюста е средно със 7 мм по-малко от това при жените, които носят.

Здравето на гърдите ще се подобри

Захвърлянето на сутиена също може да помогне за подобряване на здравето на кожата и мускулите, тъй като притока на кръв се подобрява, мускулният тонус се стяга, а потта и мръсотията вече не остават, затворени в капан, близо до кожата под сутиените. Носенето на сутиен редовно също може да доведе до промяна на цвета на кожата или да доведе до неравномерен тон на епитела. Възможно е появата и на тъмно оцветени петна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X