Напишете дума/думи за търсене

Модели сутиени, които са вредни за здравето

Почти 80% от жените носят грешен размер сутиен според проучване от 2008 г.

Този тип бельо е създадено за подкрепа и за естетика, но някои модели са по-подходящи от други в зависимост от размера на гърдите, облеклото и грижата за вашето здраве.

Mila.bg ви предлага този списък, за да ви помогне да направите най-добрия избор, когато купувате сутиен.

Сутиен с нулева подкрепа

Сутиен, който пасва идеално и има добра поддръжка, ще ви спести болките в гърба и във врата. Всеки бюст има собствена тежест, така че ако гърдите не са добре поддържани от подходящ сутиен, то мускулите на врата и на гърба няма да бъдат доволни. Затова избягвайте сутиени без коригиращи се презрамки.

Сутиени с неправилен размер за бюста

Вашият сутиен трябва да пасва идеално на бюста, в противен случай може да развиете различни кожни реакции или да си причините здравословни проблеми. Ако сутиенът е твърде голям за вас, тогава триенето между тъканта и епитела може да предизвика дразнене на кожата. Носенето на сутиен, който е твърде малък, също може да раздразни кожата ви. Някои проучвания свързват тесните сутиени с лоша циркулация на кръвта и дори рак на гърдата.

Сутиени, направени от 100% синтетични тъкани

Токсините, използвани за производството на дрехи, остават в тях по-дълго, отколкото си мислите. Тъй като гърдите са едни от най-чувствителните части на женското тяло, трябва да обърнете особено внимание на материята на сутиена.

Залепващи се сутиени

Този вид сутиени се придържат към гърдите с помощта на лепило. Химикалите в него не е добре да бъдат в контакт с кожата. Освен това придържането е толкова стегнато, че не дава възможност на кожата да диша. Още по-лошо е, ако имате чувствителна кожа, тъй като лепилото, потта и лошата пропускливост може да предизвикат сърбеж и неприятни обриви.

Пластмасови сутиени

Те са един от най-лошите модели сутиени, защото не само че са неудобни, но и издават звук на смачкана пластмасова бутилка при всяко движение. Освен това приветствайте кожните обриви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X