Напишете дума/думи за търсене

Истини, лъжи и неизвестно за гърдите

Без сутиен увисват?

Почти вярно

Промяната в кожата и в съединителните тъкани на гърдите може да причинят увисване. Сутиенът възпрепятства донякъде този процес, но невинаги може да съхрани девически наперения ни бюст. Освен ако не се казвате Хали Бери и не сваляте този вид бельо само под душа.

Упражненията са враг на наперените цици?

Само в екстремни ситуации

Ако сте състезател по маратонско бягане, тенис или друг активно движещ бюста спорт и не използвате спортен модел сутиени, то най-вероятно гърдите ви ще страдат от гравитационно привличане. "Освен това, когато индексът на телесна маса падне под 20 кг на квадратен метър, мазнините в жлезите се „изпаряват“ и „спихват“ бюста.

Кърменето не е приятел на бюста?

Вярно

Бременните жени и кърмачките се радват на по-щедър бюст, но колкото по-дълго кърмят, толкова повече кожата се разтяга. И за да станат нещата още по-неприятни, след като спрат да хранят децата си, гърдите им не само че си връщат първоначалния размер, но и ги преместват в посока на пъпа.

Антидепресантите причиняват карцином на гърдата?

Невярно!

Тези медикаменти не запушват потните жлези и не спомагат натрупването на токсини.

Алкохолът повишава риска от карцином на гърдата?

Понякога

Консумирането на повече от две чаши вино и една голяма бира на ден увеличава риска с 20 процента от развитието на карцином.

Колкото са по-големи гърдите, толкова по-рискови са?

Спорно е

Според проучване правено в продължение на 11 години, в което са участвали почти 80 хиляди жени, тези от тях, които носят сутиени чашка С са застрашени четири пъти повече от развитие на карцином на гърдата от дами, които са собственички на чашка А. Други изследвания на тази зависимост обаче не са намерили връзка с тази зависимост. Известно е обаче, че едно от пораженията, които води след себе си наднорменото тегло, е увеличаване на риска от рак на гърдата.

Резултатите от други две изследвания са категорични, че големият бюст би могъл да е проблемен само за дами, които са слаби, но не и за тези, които са щедри не само в деколтето, но и в ханша.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X