Напишете дума/думи за търсене

Шокиращи факти за гърдите

Хората си мислят, че знаят всичко за телата си, но дори и не предполагате какви изненади могат да ни поднесат собствените ни гърди.

Обикновено лявата е по-голяма

Раждаме се с гладък бюст, но човешкото тяло се развива асиметрично и това важни и за гърдите. По правило лявата гърда е по-голяма, а имунната чувствителност обичайно е по-висока в лявата част на тялото.

Не може да увеличим размера им с натурални средства. Извинете, но никакви бабини рецепти с листа от зеле не работят. Ако искате да увеличте гърдите си, помагат само хирургически скалпел и силикон. Обаче с помощта на някои йога пози може да постигнете по-стегнат бюст.

Мъжете започват като жени

Всеки ембрион отначало се развива в женски пол - до шест седмици, когато тестостеронът започва да променя нещата. Към този момент гърдите и зърната вече са се появили и няма връщане назад.

Най-малкият размер сутиен е ААА, а най-големият – L

За много жени намирането на точен размер сутиен е истински проблем. Според изследване на Triumph най-голям процент от британките носят чашка D, а размер А предпочитат дамите от Швеция и Швейцария.

Учените и до днес не са сигурни защо гърдите на жените винаги са „пълни”

При приматите гърдите се „пълнят” само по време на кърмене, след което бързо „спадат”. Според една от обяснителните теории гърдите трябва да останат в такова състояние, за да е тайна за самците кога женските са в овулация - и да се грижат за тях през цялото време.

Средно на ден в света се произвеждат по 4 млн сутиена

Всъщност тази информация вероятно не ви е необходима, още повече че става все по-модно жените да не използват сутиен.

Гърдите се състоят от мазнини, млечни жлези и колаген - съединителна тъкан. С процесите на остаряване съединителната тъкан и млечните жлези се стесняват и гърдите се отпускат.

Гърдите може да променят формата си, ако спите по корем - при това не към добро. От тази гледна точка идеалната поза за сън е настрани, с възглавница, която поддържа гърдите.

Окончателната форма на женските гърди (като размер и обем) се постига до към 21-годишна възраст.

Бюстът ненавижда тичането. За да намалите дискомфорта, използвайте специален сутиен по време на спорт.

Зърната са ерогенна зона за много жени. Лекарите потвърждават, че по време на стимулация на зърната в мозъка се активрат същите центрове, като при стимулация на клитора и влагалището.

Гърдите ви се променят в течение на месеца. Бюстът има свой собствен ритъм, твърди професорката по гинекология от Колумбийския университет Хилда Хътчерсън. Веднага след менструация тъканта е по-гладка и мека. В средата на цикъла гърдите са по-чувствителни заради естрогена, а седмица преди менструацията допълнителният естроген създава усещане за напрежение.

4 млн от жените в света имат изкуствени гърди, като половината от тях са в САЩ. Около 250 хил жени годишно лягат под скалпела, като обикновено увеличават гърдите си с два размера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X