Напишете дума/думи за търсене

Как да се обличаме според фигурата?

Не е лесно да намериш дрехи, които да ти стоят перфектно. Понякога заради самото качество на одеждата, друг път заради фигурата.

Модните специалисти съветват преди всичко да се съобразим с природните си дадености и да изберем най-подходящите за тях катове текстил.

Круша

Дамите с крушовидна фигура обичайно се радват на тънка талия и широк ханш, имат по-тесни рамене и торс. За тях са най-подходящи блузи по тялото от леки материи, които подчертават кръста, както и жилетки с колан. Особено адекватно е и малко по-смелото деколте. Същото важи за полото. Саката и блейзерите трябва да са малко над бедрата, а А-образните поли и рокли биха подчертали извивките на тялото и биха издължили силуета.

Панталоните с висока талия и дънките с класическа кройка са чудесни за тях, а широките подгъви на полите и панталони допълват горната част на фигурата. Не са подходящи обемните дрехи, както и материите с прекалено много шарки, особено в долната част на тялото.

Ябълка

При тези жени по-голямата телесна маса е съсредоточена около кръста, докато краката са обикновено тънки и стройни. За тях са присъщи големите гърди, малкото дупе и широката средна част. Тъй като талията не е добре изразена, се препоръчва носенето на рокли с висока талия, които да създадат визуално такава. За да издължат торса и да акцентират върху краката, е добре да носят прави или плътно по тялото дънки. V-образното деколте е приказно за този тип фигура.

Да избягват безформени фланелки, развлечени пуловери и рокли, които по-скоро биха уголемили силуета.

Пясъчен часовник

Тази фигура е пищна в горната и долната част, но с изразена среда.

За дамите с такова тяло не се препоръчват поло блузи, прекалено украсени панталони и поли и безформени фланелки.

За тях подходящи са късите туники с набор около кръста, полите по тялото до коленете ще ги направят зашеметяващи.

Рокли „Ела, прегърни ме“, блузи с V-образно деколте са създадени за този силует.

За разлика от дънките с ниска талия, които трябва да избягват на всяка цена за сметка на правите дънки и на тези по крака. В никакъв случай да не слагат прекалено тесни плетени дрехи. Повече им прилягат леките материи и принтовете.

Правоъгълник

Мерките при този тип фигура са почти еднакви. Раменете, талията и ханшът са почти идентични като размери. Най-силните страни на правоъгълника са краката и ръцете.

Дрехи без ръкави и без презрамки са козовете на дамите с такъв силует. Спортни потници, къси по тялото топове са добре дошли. Тъй като извивките не са особено доловими тук, най-добре визуално може да се добавят с колани, воали около кръста. Да се избягват клинове или дънки по тялото в комбинация с горна дреха, която пада свободно, или пък тесен потник с широки панталони.

Буфан ръкави и разточителни яки ще добавят акцент върху горната част на тялото. Полите тип молив и дългите им до земята посестрими са абсолютни приятели на правоъгълника. Ако краката са красиви, може да бъдат подчертани с високи цепки. Да се избягват торбести дрехи, топове над пъпа и квадратни деколтета.

Морков

Този тип фигура се нарича още обърнат триъгълник, при който раменете са широки, а торсът, талията и ханшът са тесни.

За да се създаде илюзията за по-оформена талия и ханш, подходящи биха били дънките с висока талия. Няма как да се сбърка с дълга пола или с рокля „Ела, прегърни ме“.

V-образните деколтета, големите колани, отворените рамене ще придадат една по-мека светлина на горната част на тялото.

В никакъв случай да не се носят широки панталони, А-образни рокли, поли тип молив и дънки по тялото -така краката ще изглеждат още по-слаби, а торсът още по-тромав. Късите палта са идеални за този силует.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X