Напишете дума/думи за търсене

Малки хитрости за стройно тяло

Тези прости съвети ще ви помогнат да свалите няколко излишни килограма, без да прибягвате до радикални диети.

Бавна музика

По време на хранене слушайте спокойна музика. Класиката е добър избор и ще накара челюстите ви да работят по-бавно.

Умна последователност

Хранете се в разумна последователност. Изследвания са показали, че чиния постна зеленчукова супа ще притъпи чувството ви за глад по-успешно от сиренето и чипса, а тя има много по-малко калории от тях. Така че не подценявайте супите и по възможност започвайте храненето с тях.

Хапвайте от малка чиния

Използвайте чиния за предястие или десерт. Така без да забележите ще започнете да ядете по-малко.

Не бъркайте жаждата с глад

Понякога е достатъчно да пийнете малко вода и да изчакате известно време, за да разберете, че не ви се е искало да ядете, а просто сте били жадни.

Четете етикетите

На повечето буркани и опаковки е указано какво съдържа продуктът. Изберете вариантът с по-малко съдържание на мазнини.

Носете дрехи по тялото

Рокля от еластична материя, широко сако, пола с ластик на талията обезобразяват тялото ви и дават възможност да поемате голямо количество храна, без да се усетите и без резултатите да се забелязват. Така лесно ще излезете извън нормата. По-добре е да носите дрехи, които плътно прилягат към тялото ви. Опънатите по вас джинси услужливо ще ви "подскажат", че би било хубаво да се откажете от парчето торта.

Мийте зъбите си след всяко хранене

Сигурно сте забелязали, че след тази хигиенична процедура не ви се ще да ядете повече.

Не измервайте успехите си по свалените грамове

Скрийте кантара. За килограмите си съдете по това как ви стои тясната пола и блуза. Ако се чувствате добре в тях, радвайте се! Значи, че не сте наддали.

Не подправяйте салатата с майонеза

Избягвайте салати подправени с мазни дресинги. Доматите са вкусни и натурални или с малко зехтин. А салатата от марули - с кисело мляко и малко лимон.

Заложете на плодовете

Два портокала ще ви дадат чувство за ситост по-бързо от чаша портокалов сок, въпреки че имат еднакво количество калории. Но портокалите съдържат и растителни фибри.

Природните средства

Хранителните добавки са добра алтернатива за поддържането на стройна фигура. Например комбинацията от гарсиния и червени водорасли стимулира изгарянето на мазнините и ги превръщат в енергия. Освен това регулира нивата на холестерола и пречи за натрупването на нови мазнини. Екстрактът от кафе запазва организма бодър и работоспособен през целия ден, а брезата освобождава тялото от излишните течности, което води до намаляване на целулита. Растителните ензими помагат на храносмилането и правилната обмяна на веществата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X