Напишете дума/думи за търсене

Красотата иска жертви. Бюстът също

Всички сме наясно с безкомпромисността на гравитацията и влиянието й върху всяка материя, която има маса. На такава характеристика са притежатели и гърдите. Ясно е, че губят част от красотата и еластичността си с годините, но ако все още сме във възрастта, когато може да спасим част от тяхното очарование, ето какво съветват експертите.

Забравете за цигарите

Кожата на гръдния ви кош е деликатна, подобна на тази на лицето. Това означава, че лесно се поддава на вредното влияние на химикалите, които се съдържат в цигарите, разрушаващи колагена и еластина – важни за плътността и младежкия й вид.

Когато кожата загуби еластичността си, тя започва да провисва. Намалете цигарите или изобщо забравете за тях, ако искате бюстът ви да изглежда по-млад и по-наперен. Ако пък пушите като комин, бъдете сигурни, че сте облечени с дрехи, които не позволяват на деколтето ви да е пряко изложено на цигарен дим.

Пазете гърдите си от слънце

UV лъчите може да предизвикат сбръчкване и провисване в областта на гърдите. В повечето случаи горната част на деколтето е изложена на допълнително слънчево излагане и без да сме на плажа. Използвайте същите нива за защита, които използвате и за кожата на лицето. Мажете деколтето си с 30-и или по-висок слънцезащитен фактор, когато се излагате на силно слънце.

Овлажнявайте бюста си

Нанасяйте хидратиращ крем, лосион или олио върху гърдите си. Сухата кожа е в пъти по-негъвкава, а това улеснява увисналостта. Когато използвате ексфолиращ скраб в тази област, бъдете внимателни. Не търкайте прекалено силно.

Избягвайте резките промени в теглото

Йо-йо ефектът на диетите разказва играта на гърдите. В момента, в който отслабнем драстично, мускулите на бюста мигновено губят силата си,

кожата му провисва, а красивото ви деколте, ако вече не е мил спомен, то поне не може да мине без помощта на доста солидно държащ сутиен.

Не казвайте „не“ на кърменето

Някои жени избягват да кърмят бебетата си от страх, че гърдите им ще увиснат. Истината е, че това съвсем не е пълният случай на истинност. Бременността е тази, която променя формата на гърдите, разширявайки и уголемявайки млечните жлези.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X