Напишете дума/думи за търсене

Лесни начини за премахване на бръчките от деколтето

Кожата на гърдите е толкова чувствителна, колкото и кожата на лицето, но много малко жени обикновено й обръщат толкова внимание. Рядко я хидратират и оставят зоната, изложена на тежки химикали и слънчеви лъчи, позволявайки появата на преждевременни бръчки. За щастие има прости начини да се избегне, а в някои случаи да се спъне този процес.

Спете по гръб

Ако спите настрани или по корем, може да накара кожата на деколтето да се набръчка. За да избегнете това, спете по гръб. Освен това тази поза ще ви помогне да избегнете провисването на бюста.

Поглезете деколтето с маска

Подмладете кожата на деколтето си с проста маска от алое вера. Нарежете един дебел лист алое вера, отстранете кожата и нанесете гел на гърдите си за 20 минути. Това растение уплътнява естествената влага на кожата, така че да не се дехидратира и да не се набръчква лесно.

Забравете за горещата вода

Не оставяйте горещата вода на душа да пръска директно върху гърдите ви

Високата температура на водата измива естествените масла на кожата, изсушава я и улеснява появата на бръчки. Вместо това оставете водата да се стича естествено от главата, раменете, гърба и т.н.

Правете лицеви опори

Ако гръдните ви мускули са силни, тогава кожата ще бъде по-малко податлива на увисване. Стегнете мускулите и кожата на деколтето с 20 лицеви опори дневно.

Правилен размер на сутиена

Носете реалния размер на сутиена, за да намалите сгъването на кожата и образуването на бръчки.

Ако вашите гърди са в правилната си естествена позиция в сутиен с банели, деколтето ви няма да пострада от тежестта. Също така ще намалите триенето върху кожата. Това означава по-гладка кожа и по-малко видими бръчки.

Слагайте слънцезащитен крем

Прекаленото излагане на слънце позволява на UV и UVB лъчите да проникнат дълбоко в кожата. Това бързо уврежда кожата на гърдите, защото е силно чувствителна, а така се ускорява появата на бръчки. За да предотвратите това, нанасяйте слънцезащитен крем ежедневно с фактор по-висок от 30, точно както правите с лицето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X