Напишете дума/думи за търсене

6 ефективни начина, с които шията изглежда по-млада

Шията обикновено е първата, която показва признаци на стареене. Това е така, защото кожата в тази зона е по-тънка, отколкото на другите части на тялото, има по-малко маслени жлези, поради което тя губи по-бързо еластичността си. За щастие е възможно да се преборите ефективно с възрастовите промени.

Това са 6 популярни съвета, които може да предотвратят стареенето и да помогнат на шията ви да остане по-млада за по-дълго.

Не прекалявайте с парфюма
Парфюмите съдържат алкохол и различни ароматизатори, които изсушават кожата и я правят по-малко еластична. Ако сте свикнали да освежавате парфюма си през деня, по-добре е да го прилагате само на китките.

Не носете тежки бижута
Тежките колиета и висулки опъват нежната кожа на шията. По-добре е да ги носите само при специални поводи. Поради същата причина е по-добре да откажете да носите синтетични пуловери с поло яки.

Внимавайте със стойката
На първо място, лошата стойка може да бъде причината за главоболие и болки във врата. Второ, поради постоянното огъване на тялото може да се появят бръчки, от които не е лесно да се отървете.
Има още един враг с красива кожа и добра стойка - мобилният телефон. Много хора го държат по-ниско от нивото на очите, когато четат или гледат нещо, а това също провокира появата на бръчки.

Овлажнявайте редовно кожата
На пръв поглед изглежда очевидно, обаче много жени забравят, че шията, също като лицето, трябва да се овлажнява редовно. Нямате нужда от специален лосион, тъй като кремът ви за лице е също толкова добър за шията. Обърнете внимание как го прилагате върху тази зона – трябва да движите пръстите си нагоре, в посока към брадичката, с леки движения.

Също така е полезно да включите някои процедури за красота, които сте свикнали да правите на лицето си . Кожата на врата също се нуждае от нежна ексфолиация. По-добре е да използвате деликатни средства. Може да смесите кисело мляко и овесени трици, за да направите подходящ ексфолиант. Той ще помогне за премахване на мъртвите клетки, без да наранява нежната кожа на шията.

Яжте повече храни, богати на витамин С и мастни киселини
Витамин С повишава производството на колаген, който прави кожата еластична. Ето защо е по-добре да включите в диетата си повече цитрусови плодове, домати и плодове. Също така е добре да консумирате повече продукти, богати на омега-3 и омега-6 мастни киселини - зехтин, тлъста риба, ядки и авокадо. Те помагат за подхранването на кожата отвътре и са незаменими за вашето здраве.

Не забравяйте упражненията
Има много различни упражнения за поддържане на мускулите на врата и лицето. Ето някои от тях:

• Движете долната челюст напред и назад.

илюстрации: BrightSide
илюстрации: BrightSide

• Опънете устните си (във формата на буквата "О") и задръжте за 5 секунди. Повторете това упражнение няколко пъти. След това направете същото, произнасяйки звука „Е“ като „елен”.

• Седнете изправени, притиснете дясната ръка към челото със сила, без да накланяте глава. Задръжте така за 10 секунди.

• Седнете изправени, поставете ръцете си зад главата и притиснете тила си, без да накланяте главата си назад. Задръжте така за 10 секунди.

• Седнете изправени. Наклонете главата си назад и отворете устата. Опитайте се да достигнете до горната устна с долната си устна, без да поставяте зъбите си. Повторете упражнението няколко пъти.

За да постигнете по-добри резултати, изпълнявайте тези упражнения 1-2 пъти на ден.

Обикновените упражнения също могат да ви помогнат да поддържате врата си във форма, защото редовното физическо натоварване подобрява притока на кръв и обогатява кожата с кислород, правейки я по-еластична.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X