Напишете дума/думи за търсене

Какво е джет пийл и какви са неговите предимства за лицето?

Ако искате лечение против стареене, което е минимално инвазивно, ще ви е интересно да научите повече за струйния пилинг за лице.
Реактивният пилинг е нова технология, разработена за естетически цели. Целта му е да помогне в борбата с признаците на стареене, както и със сухотата и други проблеми, включително акне.

По време на процедурите със струен пилинг се използват въздушни потоци под високо налягане за проникване в дермата. Това позволява въвеждането на течности с продукти, които могат да помогнат за почистване и регенериране на кожата.

Това е минимално инвазивна процедура. Поради своите предимства и предимства, тя е широко приета и придоби голяма популярност през последните години.


Как действа струйният пилинг на лицето?
Преди да започне процедурата, козметикът почиства кожата с кислород под налягане и солена вода. След това прилага въздушна струя под високо налягане с помощта на устройство, което прониква в дермата.
Това позволява въвеждането на различни продукти, които са почистващи и хранителни вещества. За тази цел професионалистите използват персонализиран серум според нуждите на лицето, което получава лечението. Този серум може да съдържа алое вера, натриев лактат, салицилова, гликолова, бадемова или хиалуронова киселини, витамини С и В комплекс, лимонов балсам, ахилея.

Какви са ползите от струйния пилинг?

Реактивният пилинг е преди всичко процедура с естетична цел. Безопасно е за тези с чувствителна кожа, както и за тези с кожни заболявания, като осигурява няколко предимства.

Против стареене
Според експертите струйният пилинг за лице стимулира производството на колаген и еластин. Дермата е съставена от колаген, който осигурява структура и еластичност. Но ниското производство на това вещество е причината за стареенето на кожата.

Струйният пилинг придава обем и твърдост на кожата, като помага за намаляване на признаците на стареене. Това се отнася за бръчки и петна, както и за въздействието на слънцето.

Ексфолиране и почистване
Процедурата изчиства замърсяванията и продуктите, натрупани в порите. Ексфолирането с струен пилинг може да сведе до минимум белези чрез изглаждане и освежаване на кожата. Той дори помага за по-равномерен тен на кожата, в това число и тъмни кръгове под очите.

Други употреби и ползи
Предимствата на технологията за струен пилинг може да надхвърлят естетиката.
• За оплешивяване: технологията за струен пилинг позволява по-ефективно доставяне на продукти като миноксидил до скалпа на хората по-ефективно.
• Струйният пилинг може да бъде полезен при извършване на локална анестезия.

Страничните ефекти и противопоказанията на струйния пилинг за лице
Експертите смятат, че ексфолирането с технология за струен пилинг е доста безопасно, стига процедурата да се извършва по правилния начин и да се използват подходящи инструменти.
Въпреки това, винаги има възможност за реакции и странични ефекти:

• Инфекциозен целулит: Въпреки че тези случаи са редки.
• Признаци на зачервяване, които обикновено изчезват в рамките на часове.
• Има съобщения и за подуване в третираната област.
• Въпреки че се предполага, че процедурата е безболезнена, може да има чувствителност след това.
• Когато се използва гликолова киселина, има известно лющене на кожата в дните след лечението.


Джет пилингът не се препоръчва за бременни жени. Ефектът на някои компоненти на серумите може да бъде неблагоприятен върху гестационния процес, все още предстои да бъде проучено задълбочено.

Колко дълго траят ефектите от струйния пилинг?
Резултатите от пилинга са временни, тъй като траят само до един месец. Това обаче може да варира от човек на човек.
Когато става въпрос за потребители за първи път, най-добре е процедурата да се повтаря веднъж седмично в продължение на поне три седмици. След това се изисква месечна поддръжка.

В същото време няма нужда от период на възстановяване и почивка. Въпреки това гримът трябва да се избягва в рамките на шест часа след третирането, за да се гарантира, че серумите имат време да се абсорбират в кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X