Напишете дума/думи за търсене

Нова формула с хиалуронова киселина бори три пъти по-успешно бръчките

Както много пъти сме писали, хиалуроновата киселина е една от най-мощните съставки в продуктите, които борят бръчките и предотвратяват стареенето на кожата. От една страна тя е естествен компонент, който самата кожа произвежда, а от друга – има невероятното свойство да привлича и задържа вода с обем между 1000 и 10 000 пъти собствения си обем.

Въпреки че организмът ни произвежда сам една от основните съставки на младостта, ние се нуждаем от попълване на запасите и допълнително стимулиране на произвоството ѝ, защото с времето то спада. Същевременно се ускоряват процесите, които водят до нейното разграждане – действието на свободните радикали и биологичното разграждане от ензима хиалуронидаза. Така още на двадесет и няколко години започваме да усещаме първите признаци на промяната – дехидратация и фини линии и бръчки.

доц. д-р Дончо Етугов
доц. д-р Дончо Етугов

Ако си представим трите слоя на нашата кожа отвън навътре, това са епидермис, дерма и хиподерма, а основният резервоар на хиалуронова киселина е средният – дермата. Именно там се осъществяват най-важните физиологични процеси – казва доц. д-р Дончо Етугов, който е специализирал във Франция, Германия и Италия и днес е собственик на две дерматологични клиники. - В дермата се намират еластиновите и колагеновите влакна, осигуряващи здравината и еластичността на кожата. Запълващото вещество около и между съединително-тъканните влакна е желатиновата субстанция с основна съставка - хиалуронова киселина. Нейното количество е отговорно за плътността, добрата хидратация и тургур на кожата. Осигурява средата за всички жизнени процеси в кожата. Неслучайно хиалуроновата киселина е застъпена в почти всички козметичните продукти- околоочни, дневни и нощни кремове“.

Въпреки че пазарът е залят от продукти с хиалуронова киселина, остават малко тези, които с дългогодишен научен подход създават наистина успешни формули за прилагане на хиалурон в козметиката. Затова може да попаднете на продукти с хиалуронова киселина, от които да не забележите абсолютно никакъв ефект.

Първите, които откриват чудото на хиалуроновата киселина като основна антиейдж съставка и които вече дълги години успешно я предлагат като антиейдж грижа, са Eucerin. От тях дойде и прекрасната новина, че популярната серия Eucerin® Hyaluron-Filler е с нова формула и нова опаковка. „Когато нашите учени ни показаха, че можем допълнително да увеличим ефикасността на продуктите, взехме решение да обновим серията – казва Анн-Мари ван Геловен, международен старши мениджър „Медицина и иновации“ в Beiersdorf. - Накратко, формулата изпълва кожата с хиалуронова киселина, за да хидратира и запълни бръчките, стимулира собственото производство на хиалуронова киселина с антиоксиданта глицин-сапонин, увеличавайки нейното ниво до 256%, и предпазва с новата активна съставка еноксолон, която намалява разграждането на хиалуронова киселина с 50%.“

Как точно работи формулата?

Хиалуронова киселина

Eucerin използва високомолекулярната хиалуронова киселина, чийто молекули са големи по размер и имат най-голяма сила да привличат и задържат вода, за да хидратира горния кожен слой и да изпълни фините линии. Нискомолекулярната хиалуронова киселина с молекули до 40 пъти по-малки от тези на високомолекулярната, прониква в дълбочина в дермата, където запълва дори по-дълбоките бръчки и стимулира собственото производство на хиалуронова киселина.

Глицин-сапонин

Процесът се подпомага от антиоксиданта глицин-сапонин, който също стимулира фибробластите в дермата да произвеждат хиалуронова киселина. Наред с това глицин-сапонин подпомага производството на колаген с до 49%. В in vitro проучвания той демонстрира и способността си да защитава от оксидативния стрес.

Еноксолон

Последната стъпка в цялостният подход към антиейдж грижата на Eucerin® Hyaluron-Filler е предпазване от разпад на хиалуроновата киселина. Под въздействието на свободните радикали, но и на естествено съдържащи се в кожата ензими, значителна част от хиалуроновата киселина се разгражда бързо и с възрастта този процес става все по-интензивен. Затова Eucerin® включва в Hyaluron-Filler линията новия еноксолон – извличан от корените на женско биле. Той потиска влиянието на хиалуронидазата и намалява естественото ензимно разграждане на хиалуроновата киселина. По този начин по-голяма част от нея остава по-дълго време в кожата, за да хидратира и изпълва фините линии и бръчките.

В резултат от взаимодействието на тази уникална комбинация от активни съставки Eucerin® Hyaluron Filler попълва нуждите от хиалуронова киселина на кожата, стимулира производството на собствена хиалуронова киселина от кожата с над 200% и намалява разпада ѝ с 50%. По този начин новата формула запълва, стимулира, предпазва.

Новото поколение Eucerin® Hyaluron-Filler демонстрира способност да намалява първите и най-видимите признаци на стареене като дехидратация, фини линии и бръчки. С регулярна употреба 99% от участниците в проведените проучвания от типа „Продукт в употреба“ съобщават, че бръчките им са запълнени – дори най-дълбоките бръчки.

В допълнение, клинични и дерматологични излседвания доказаха много добра поносимост от кожата, дори при чувствителна кожа. Продуктите са некомедоногенни, което означава, че не запушват порите и не причиняват акне.

Eucerin® препоръчва комбинирана употреба на продуктите от Hyaluron-Filler серията за максимална ефикасност. Например нанасянето на Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster преди дневните кремове (със или без SPF30), значително подобрява антиейдж ефекта. Употребата на Eucerin® Hyaluron-Filler Нощен пилинг и серум преди нощния крем от същата серия подпомага регенерацията и излющването на мъртвите клетки. Използването на Eucerin® Hyaluron-Filler Концентрат преди дневния крем от серията значително подобрява състоянието на фините линии и бръчки от типа „пачи крак“, пероралните бръчките и тези в областта на деколтето.

Вероятно терминът антиейдж се разбира погрешно – казва Анн-Мари. Всъщност става въпрос за това да се чувстваме и изглеждаме по най-добрия за нас начин. Антиейдж продуктите с марката Eucerin® помагат на жените от всички поколения да се грижат за себе си и да се чувстват силни и уверени в себе си. Като се замислите за всички важни жени във вашия живот – най-добрата ви приятелка, майка ви и баба ви, сестрите ви, вашите ментори и колеги – разбира се, че всички те са различни. Но независимо от възрастта или поколението, стареенето на кожата е тема, която ги вълнува. Притесненията започват, още докато сме на двадесет и няколко години, когато дегенеративните процеси стартират и първите белези на времето стават забележими. Благодарение на ненадминатата и доказана ефикасност на тройния ефект „запълване, стимулиране, предпазване“, Eucerin® Hyaluron-Filler е отличен пример за това, което имаме предвид, като казваме „дерматологична грижа за кожата, която има силата да променя живота“.

X