Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от бръчките под очите

Обикновено първите бръчки, които цъфват на лицето ни, дори когато сме още млади и/или се грижим добре за кожата си, са бръчките под и около очите, тъй като там кожата е много тънка, а когато ние правим мимики, тази част от лицето задължително се движи.

Опитайте упражнения за лице, за да стегнете кожата

Някои упражнения за лице се оказват доста ефективни при стягане на кожата под очите. И макар изследванията за влиянието на фейс йогата да са ограничени, няма да навреди да опитате с такива упражнения.

Лекувайте алергиите си

Алергиите често причиняват възпаления около очите. Те също могат да накарат очите ви да сълзят. Триенето на очите поради симптоми на алергия може да допринесе за зачервявания и да накара кожата ви да изсъхне. Лечението на симптомите на алергия може да придаде на лицето ви по-спокоен вид, а също така може да защити кожата под очите ви в дългосрочен план.

Внимателно ексфолирайте

Можете внимателно да ексфолирате сухата кожа, която се образува под очите ви, за да стимулирате растежа на нови клетки. Използвайте само продукти, специално създадени за ексфолиране и масаж в зоната под очите ви.

Изобщо очите са изключително чувствителни към агресивни химикали. Не рискувайте да замъглявате зрението си или да увредите очите си, като използвате продукти, които не са предназначени за използване в тази област.

Овлажнявайте с крем за очи

Липсата на влага може да увеличи появата на фини линии около очите ви. Потърсете овлажнители, богати на съставки, за които е доказано, че стимулират кръвообращението и растежа на нови клетки. Такива са ретинолът (производно на витамин А), пептидите и хиалуроновата киселина.

Избягвайте излагането на слънце - използвайте слънцезащитни продукти и шапка

Можете да предотвратите образуването на фини линии, като предпазите кожата си от UV лъчи. Винаги носете слънцезащита с висок фактор, дори да не е особено слънчево.

Когато ще бъдете на пряка слънчева светлина в продължение на няколко часа, помислете за шапка с козирка или периферия и задължително слънчеви очила.

Хранете се здравословно

Витамин С, витамин А и витамин Е често се използват в продуктите за грижа за кожата. Като включите храни, богати на тези витамини, в диетата си, ще помогнете на кожата си (и останалата част от тялото си) да образува здрави нови клетки. Някои изследователи вярват, че съществува силна връзка между здравословното хранене и стегнатата, по-млада кожа. Помислете за цитрусови плодове, моркови и тиква, за да увеличите количеството на тези витамини в диетата си.

 

Има и начини за третиране на фините линии под очите с помощта на козметични процедури. Те трябва да се извършват от сертифициран дерматолог.

Химически пилинг

Химически пилинг може да се прилага върху лицето, за да се премахнат мъртвите клетки на кожата и да се стимулира растежа на нови клетки. Химическият пилинг не може да лекува дълбоки бръчки или да стяга отпуснатата кожа, но може да намали появата на фини линии около очите ви.

Филъри

Дермалните филъри се инжектират в кожата под или около очите, за да „запълнят“ места с несъвършенства на лицето. Филърите са временни и повечето продукти дават резултати, които продължават от шест месеца до две години.

Микродермабразио

Микродермабразиото е популярна и минимално инвазивна процедура, използвана за ексфолиране на кожата. Накрайникът с диамантен връх е инструментът, който често се използва за чувствителни участъци от кожата като очите. Микродермабразиото премахва мъртвите кожни клетки и стимулира циркулацията в областта на кожата, където се прилага натиск.

Лазери

Лазерите стават все по-популярни като лечение на линии и бръчки под очите. За тази цел се предлагат няколко вида лазерни процедури. Фракционните лазери са една от опциите, които работят, като пробиват микроскопични дупки в кожата, за да стимулират производството на колаген и еластин.

Микроиглинг

Микроиглинг е все по-популярно лечение, което намалява появата на фини линии и бръчки. По време на тази процедура малки игли се използват за пробиване на дупки в кожата, което може да бъде последвано от нанасяне на крем или серум. Докато кожата се лекува, се стимулира колагенът, подобрявайки фините линии и текстурата й.

Ботокс

Малко количество ботокс се инжектира в целевите мускули под очите, намалявайки появата на бръчки, като кара зоната да се отпусне. Според Американската академия по дерматология повечето хора виждат резултати само за три до седем дни и изпитват значително намаляване на появата на бръчки за три до четири месеца.

И още съвети: чао на бръчките под очите!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X