Напишете дума/думи за търсене

Инес де ла Фресанж – парижанка по учебник

Перфектната парижанка е илюзия, която привлича жените като пеперуди към светлината. Но да се научиш да се преструваш, че си такава, е сериозна работа, чиито корени могат да бъдат проследени векове назад.

Инес де ла Фресанж – френският супермодел от близкото минало, понастоящем дизайнер, е и автор на няколко книги, в които съветва как „простосмъртните” жени да се превърнат в стилни, класни и ефирни дами. Нейните книги са бестселъри в родината й, написани са изключително непретенциозно и забавно, и съдържат куп съвети, които са се превърнали в строфи от химн за всяка млада парижанка.

Мис Де ла Фресанж е висока метър и осемдесет и тежи класическите 55 килограма.

Тя е една от музите на Карл Лагерфелд

а по-късно е избрана за модел на Мариана – вечния символ на Франция, чийто лик се появява върху пощенски марки и върху всяка община в страната. Това е и една от причините за скандала между нея и Лагерфелд. Геният на „Шанел” открито се противоставя на решението й да заеме бюста си на вездесъщия символ на френската република. Немецът твърдо заявява, че няма да облича „исторически монументи”, характеризирайки Мариана като въплъщение на „всичко, което е досадно, скучно, буржоазно и провинциално”. Днес двамата вече са заровили томахавките.

Инес е заможна и говори четири езика. Пие червено вино и много, ама много силно еспресо. Не тормози тялото си с ненужни диети. „Картофи, шоколад, бонбони, хляб – ям всичко, което е вкусно”, споделя авторката на „Как да се превърнеш в истинска парижанка”. Обожава да носи пуловери с кръгло бие, навити детски дънки и кафяви мокасини.

Тя е на 60 години, но дръзна да се снима гола

за списание „Мадам Фигаро” преди осем години. „Фотошопът помогна доста”, твърди тя, знаейки, че едва ли ще й повярваме. Не харесва физическите упражнения, въпреки че веднъж й минало през главата да посети някой курс по аеробика.

Пуши много, но никога пред американци, а пепелниците в кабинета й са „произведения на изкуството”, които съжителстват с розови стени, между които са събрани множество снимки, орхидеи, килимчета на цветя и табуретки, облицовани в кравешка кожа. По стените има детски рисунки, на бюрото й се мъдри плюшен крокодил, а в един от ъглите се кипри ракла с дрехи – за дните, в които е „излязла от вкъщи без много да му мисли как изглежда.”

Инес е едно от рекламните лица на голяма френска козметична компания. “Казах им, че Франция е стара държава и най-вероятно затова са избрали стар модел. Те пък ми отговориха: „О, не, ти не си най-възрастната. Имаме договор с Джейн Фонда”. Да живеят торбичките под очите!”, разказва в типичната си премерена закачливост Инес.

Въпреки нейния спокоен и гъвкав стил, Де ла Фресанж е дисциплинирана бизнесдама, която знае как да продава най-добрия си продукт – нея самата. “Тя е много умна, защото знае, че ключът към красотата е самоувереността.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X