Напишете дума/думи за търсене

Фантазирането за някой друг по време на секс - нормално ли е?

Много хора си фантазират за някой друг, докато правят секс с партньора си. По този начин те засилват вълнението от сексуалното преживяване и помагат на въображението си да обогати сексуалния акт.

Противно на това, което може би си мислите, този тип еротична фантазия не е болест, не и ако фантазирате спорадично. Ако имате фантазии за друг човек, към който се чувствате привлечени, не означава, че не обичате партньора си. Според експерти може да го използвате като алтернатива, за да подправите сексуалния живот, който е загубил част от вълнението си.

Въпреки това може да бъде вредно, ако го правите постоянно, тъй като това може да създаде известна раздяла и недоверие във връзката.

Какви сексуални фантазии се класифицират като разстройства?
Това са сексуални действия или фантазии, които се извършват в продължение на поне 6 месеца. Ето някои от тях:

• Воайорство:
Някой постига сексуална възбуда, като наблюдава други хора, които са голи или правят секс - без тяхното съгласие или без те да го осъзнават.

• Ексхибиционизъм:
Тези неконтролирани сексуални фантазии и желания карат хората да излагат гениталиите си през очите на околните.

• Фротюризъм:
Това е, когато хората постигат сексуална възбуда от докосване или търкане в някого без негово съгласие. Тези индивиди фантазират точно за такива действия.

• Сексуален мазохизъм: В този случай хората постигат желание и сексуална възбуда, като се чувстват унизени, бити, атакувани или чрез подчинение на друг.

• Сексуален садизъм: За разлика от сексуалния мазохизъм при това разстройство сексуалното желание и възбуда се постигат чрез физическо или психологическо увреждане на друг човек.

• Педофилия: Това перверзно разстройство включва сексуални фантазии, възбуда или желание за сексуални отношения между възрастен и дете.

• Фетишизъм: При тази практика човек се вълнува, като наблюдава и манипулира неживи предмети или части от тялото, които обикновено не включват гениталиите.

• Трансвестизъм: Фантазии и повтарящи се сексуални импулси, произтичащи от акта на носене на дрехи или аксесоари, считани в дадена култура за подходящи или предназначени за противоположния пол.

Въображение в сексуалния живот
Основният играч тук е вашето въображение. Много хора фантазират за известни личности или спортисти, но други насочват своите фантазии към колеги или непознати.
Има хора, които не одобряват това, защото смятат, че фантазирането за някой друг, освен за партньора, може да навреди на връзката. Има и личности, които смятат тази практика за форма на изневяра.


Въпреки тези противоречия сексуалните фантазии за хора, различни от половинката, по време на секс могат да донесат по-голяма близост и връзка между влюбените.
Този вид фантазии са просто психически процеси, които могат да ви помогнат да се почувствате по-развълнувани. Няма причина да ги възприемате като нещо негативно или табу. В крайна сметка, разкриват най-интимните ви желания.

Има много двойки, които се оплакват от сексуалния си живот. По каквато и да е причина, те остават в коловоз с течение на времето. В началото всичко е сексуална страст и огън. Но с развитието на отношенията сексът започва да се измества на заден план.

Фантазирането за други хора може да послужи за разпалване на сексуално желание или скучна, безжизнена сексуална връзка. Това може да бъде спасително средство за тези, които са изпаднали в сексуална монотонност.

Каролина Швенгел - експерт по сексуалност, обяснява, че тези фантазии са полезни, стига да не се развият в болест. Това може да се случи, ако ги използвате постоянно и ако те са единственият начин да почувствате удовлетворение. По този начин двойката ще се отдалечи още повече, както сексуално, така и емоционално.

Не се чувствайте виновни
Тази практика е само умствен и символен процес. Не трябва да се чувствате виновни, тъй като това може да навреди на сексуалния акт. Човекът, който фантазира, не е задължително да фантазира за недостижими хора (като филмови звезди, певци, артисти...). Те също могат да фантазират за някого, когото познават лично.

Чувството за вина ще затрудни изживяването на удоволствие и дори може да попречи за достигане на оргазъм. Сексуалните фантазии са безвредни, стига да не отчуждават двойката.

Най-популярните женски сексуални фантазии

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X