Напишете дума/думи за търсене

Кой е царят на женските оргазми?

Клиторният, вагиналният или аналният оргазъм е по-силен и нормално ли е да мастурбираме, когато имаме партньор, попитах д-р Шели Варод, сексинструктор и доктор по сексология от Лос Анджелис.

Д-р Варод, смятате ли че жените различават клиторния и вагиналния оргазъм?

Всички жени могат да достигнат оргазъм, дори и тези, които твърдят, че никога не са го изпитвали. Причината са психологически блокажи или защото не знаят как да го достигнат. Някои споделят, че не са сигурни дали това, което изпитват по време на секс, е оргазъм. Той се постига по няколко начина, като най-разпространеният е чрез търкане (масажиране, разтриване) на клитора. Докосването може да не е директно. Някои жени твърдят, че клиторът им е толкова чувствителен, че предпочитат да бъдат докосвани около него.

Вагиналният оргазъм се постига по време на половия акт след стимулиране на G точката, която се намира на около 5 см навътре във вагината. Ако пъхнете пръст в нея и го сгънете в посока към пъпа, може да я почувствате. Тя е като гъбеста подутина и когато е стимулирана, жената се възбужда силно. До оргазъм се стига и чрез едновременно стимулиране на G точката и клитора.

Някои казват, че не могат да имат клиторен оргазъм при секс, защо?

Вярно е, че невинаги е възможно да достигнем оргазъм по този начин. Но когато сме възбудени, освен че сме овлажнени повече, нашият клитор се повдига към пубиса и се дърпа назад. Така че директното търкане на клитора при секс става по-лесно отпреди. Ако не усещате търкане по време на акта, а искате да постигнете оргазъм по този начин, използвайте пръстите си или секс играчка. За постигане на еуфоричното чувство ще помогне позата, при която вие сте отгоре.

Вярно ли е, че аналният оргазъм е един от най-силните като преживяване?

Не всички жени обичат да правят секс по този начин. И не всички могат да достигнат до връхната точка. Дали аналният оргазъм е по-силен и дълбок ще ви оставя да прецените сами.

Защо понякога жените не изпитват оргазъм при секс?

Това е възможно само когато са концентрирани в своите усещания, присъстват на 100% в настоящия момент и са силно възбудени. Сексът е като медитацията, трябва да спреш да мислиш и да започнеш да чувстваш. Оргазмът е пикът на сексуалния акт, но понякога преживяването може да е страхотно и без него.

Естествено ли е да мастурбираме, когато имаме партньор?

Прекрасно е да се мастурбира независимо дали имате или нямате партньор. Това е най-добрият начин да опознаете тялото си и да достигнете оргазъм. Може да експериментирате с различни позиции и техники. Мастурбирането е 100% безопасно, няма риск от забременяване, от предаване на болести по полов път, от емоционално обвързване. Някои хора смятат, че е неестествено да мастурбират, когато имат партньор, но това е нормално поведение за освобождаване на напрежението. Така ако ви се прави секс, не е нужно да търсите друг партньор.

Някои двойки мастурбират заедно, което разнообразява сексуалния им живот.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X