Напишете дума/думи за търсене

Колко пъти може да носим различните дрехи, преди да ги изперем

Има хора, които всеки ден слагат носените дрехи през деня за пране, но има и такива, които се отнасят с по-различна периодика към одеждите си за пране.

Кои са вещите от гардероба, които задължително трябва да бъдат изпирани след всяко носене и кои са тези, които може по-дълго време да не слагате в пералнята?

1. Не носете повторно бельото

Смятаме, че всеки би се съгласил с нас, че бельото трябва да се пере след всяко носене. Това е просто въпрос на хигиена.

2. Дънки - след 5 пъти

Дори и да ви се иска да перете любимия си чифт всеки ден, по-добре го правете веднъж в седмицата. В противен случай е възможно материята на дънките по-бързо да изтънее и да загуби от цвета си.

3. Тениски и потници – след едно носене

Трябва да третирате тениските си като бельо, защото те са в много близък контакт с кожата и поглъщат най-голямата част от потта. Перете ги след всяко носене. Единственото изключение е, ако сте били с тях за час или по-малко.

4. Рокли - след 1-2 пъти

Не е необходимо да перете роклите след всяко обличане, защото това може да разруши тъканта и цвета им. Но ако сте с рокля в горещ летен ден, е по-добре да я перете след всяка употреба, защото е напоена с телесни секрети, активирани от жегата.

5. Сутиен - след 3-4 пъти

За разлика от бикините и боксерите сутиените не трябва да бъдат прани след всяко обличане. Ако го проветрявате след всяко носене, е желателно да ги изпирате след 4 пъти. Това обаче не важи за спортните сутиени.

6. Чорапи и чорапогащи - след всяка употреба

Задължително ги слагайте в пералнята в края на деня. Само си представете колко бактерии и мръсотия събирате с краката си.

7. Спортно облекло - след всяко носене

Няма значение колко дълго сте тренирали, потили сте се и сте сядали върху всякакви уреди, които преди това са били посетени и от други тела.

8. Пижама - след 3-4 обличания

Миризмата на мръсна пижама може да развали спокойния сън. Добре е преди лягане да взимате душ. Оптималното носене на пижамата е 4 нощи.

9. Поли, панталони и шорти - след 3 пъти

В сравнение с дънките трябва по-често да се перат полите, панталоните и шортите. Обикновено може да направите това след 3 обличания.

-----

Обувки - когато се замърсят

Почиствайте обувките си всеки път, когато се замърсят. Но внимавайте с водата. По-добре използвайте специални препарати за чепици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X