Напишете дума/думи за търсене

60-секундна техника прави чудеса за кожата

Всяка от нас иска да познава перфектната грижа за кожата си, а в същото време нямаме време за това. Чували ли сте обаче за 60-секундната техника – това е семпъл метод за измиване на лицето, като условието е да продължи 60 секунди вместо обичайните 10 - 15.
Методът за почистване идва от Наямка Робъртс-Смит, която съветва своите 43 000 последователи в Twitter да мият лицето си в продължение на 60 секунди, за да оставят съставките за почистване наистина да проникнат в кожата.

Почистването на лицето (с пръсти) в продължение на 60 секунди позволява на съставките в почистващото средство реално да действат. Повечето жени мият лицето си за около 15 секунди най-много.

Тази техника омекотява кожата и разтваря блокажите на себума по-добре. Текстурата и общата гладкост се подобряват. "Гримът, мръсотията и мазнината са много по-трудни за премахване от кожата, отколкото повечето хора осъзнават", казва Робъртс-Смит. Затова трябва да се даде възможност на почистващия препарат да разгради и разтвори продуктите и мръсотията. По-дългото миене също ни дава възможност да обърнем внимание на такива зони, които обикновено пренебрегваме, като врата, около носа, слепоочията, под брадичката.

Жени, тествали метода, споделят: „Правя това от около месец и забелязах следното: няма повече неравности по челото, радвам се на по-мека текстура на кожата, значително намаляване на пъпките и определено се появи сияние на лицето ми! ”

Ако сте привърженик на двойното почистване, т.е. първо използвате почистващ препарат на маслена основа, за да премахнете грима и мръсотията, след това използвате нежно почистващо средство, за да изплакнете всички остатъци, може да разделите на двете измивания по 30 секунди.

Засечете си времето и в началото тези 60 секунди ще ви се сторят като цяла вечност. И точно тогава ще разберете колко малко време сте отделяли на измиването досега.

Мона Гохара, доктор по медицина, доцент по клинични въпроси в Йейл, отбелязва, че трябва да имате реалистични очаквания. „Този метод може наистина да придаде мекота и сияние на кожата ви, стига да използвате правилното почистващо средство. Не очаквайте обаче което и да е почистващо средство и който и да е метод да ви отърве от акнето – там трябва да положите повече усилия“, казва тя.

Но, отбелязва д-р Гохара, ако обикновено се будите с, да речем, остатъци от спирала под очите (знак, че очевидно не премахвате достатъчно добре грима си), правилото за 60-те секунди може да работи идеално за вас. „Непочистеният грим може да доведе до сухота, дразнене и дори поява на пъпки - казва тя. - Така че приемането на допълнителни 50 секунди всеки ден може да доведе до огромна промяна в кожата ви."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X