Напишете дума/думи за търсене

Начини за справяне с пъпките и акнето на средната възраст

Навлизате в своите златни години и отдавна вече не сте тийнейджърка, но младежките проблеми, свързани с кожата, ви пречат на самочувствието и не спирате да търсите решение на проблема. Независимо дали са черни точки, дали имате мазна и образуваща комедони кожа или не може да се отървете от акнеичен проблем от ранни младини, има няколко прости ежедневни трика, които могат да ви помогнат с това неудобство.

Вода и сапун

Мийте лицето си два пъти на ден (но не повече) само с топла вода и антибактериален сапун и никога не пропускайте да махнете грима си преди сън. Изхвърлете от тоалетните си принадлежности всеки грим, който ползвате от твърде много време и ви се струва стар.

Оставете лицето си да почива

Не стискайте пъпките по лицето си. Това може да инфектира кожата и да внесе мръсотия в порите. Пипайки лицето си, може да разпространите бактерии, които да замърсят и влошат състоянието на кожата. За да предотвратите това, винаги пипайте лицето си, нанасяйте грим и кремове с предварително измити и чисти ръце.

Мийте косата си по-често

Макар да се знае, че прекалено честото миене на косата омазнява скалпа и изтощава косъма, не бива да я оставяме мръсна до такава степен, че омазняването й да се отрази на омазняването на кожата. Не прекалявайте с шампоана.

Сменете калъфките на възглавниците

Редовната смяна на калъфките на възглавниците, върху които спим, предпазва от попадане на мръсотията от косата, главата и нощния крем върху чистото и почистено лице вечер.

Процедури

Ако сте от хората, които са страдали от акне в тийнейджърските си години и ви измъчват неприятни белези и проблемът не е заличен напълно, съвременната медицина предлага помощ, която се отразява отлично на акнеичната кожа. Лазерната терапии и химическият пилинг са новите козметични процедури, които се борят с този проблем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X