Напишете дума/думи за търсене

10 нестандартни употреби на пакетчетата чай

Пиенето на чай е изключително полезно за нашето здраве.

Много хора обаче не използват докрай полезността на тази напитка.

Следващия път не хвърляйте пакетчето, съдържащо любимата ви билка, а го използвайте повторно. Не за пиене, а за 10 тотално различни неща.

1. Успокоява подпухналите и уморени очи

Гледане в монитора, четене, телевизия, почти всичко, което правим, предизвиква ежедневно очите. Пакетчетата чай помагат за облекчаване на зачервяването, подуването и освежава уморените очи. Потопете две пакетчета в студена вода и приберете за малко в хладилника. Най-добре е да заспите с тях.

2. Помага на потните крака

За да се отървете от досадната влага на стъпалата, потопете краката си хладка вода, приготвена с пликчета чай, 15 мин преди лягане.

3. Намалява ефекта от синините

Таниновата киселина, съдържаща се предимно в черния чай, има способността да ограничава отоците, свивайки кръвоносните съдове. Нанесете върху засегнатия участък охладено пликче чай и оставете за 20 мин. За по-добри резултати повторете още веднъж.

4. Облекчава слънчевото изгаряне

Пликчетата чай са средство, което може да успокои леките слънчеви изгаряния. Ако са засегнати по-големи части от тялото, опитайте се да вземете хладка вана с няколко пликчета чай в нея.

5. Помага при порязвания

Ако сте оставили следи от бръснача по себе си, използвайте охладено пликче чай, за да спрете кървенето и да намалите увреждането на кожата с полезните антиоксиданти, които се намират в чая.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X