Напишете дума/думи за търсене

10 нестандартни употреби на пакетчетата чай

6. Върши чудеса за акнето

Преди да да го натриете в кожата, измийте и изплакнете лицето с хипоалергенен почистващ препарат. Сложете използваното вече пликче върху кожата и оставете да престои 10-15 мин. Чаят ройбос е една от най-добрите възможности за лечение на акне. Той е известен още като Червения храст и е родом от Южна Африка. Използва се в тамошната традиционна медицина от векове.

7. Добро средство за орална хигиена

Ускорете лечебния процес на болезнени рани в устата, като гризете напоено във вода пликче чай.

8. Освежава дъха

Лошият дъх обикновено се дължи на определени храни, цигари, сухота в устата или други медицински състояния. Той е причинен главно от бактериите, намиращи се в задния край на езика или между зъбите. Както зеленият, така и черният чай може да спрат развитието на бактериите. Използвайте 2 или повече пликчета чай, като ги сварите отново на чай. Оставете го да се охлади до стайна температура и изплакнете устата. За по-добър резултат повтаряйте ежедневно след хранене.

9. Абсорбира неприятните миризми

Чаят може да помогне за намаляване на неприятната миризма на ръцете, оставена от риба или чесън. Може да ги поставите в хладилника или в кошчето за боклук, за са тушират зловонията. Същото се отнася и за пепелниците. Поставете сухи пликчета чай с лавандула или друг билков чай в седалките на колата, за да получите естествен ароматизатор за въздуха.

10. За измиване на съдове

Ако сте алергични към сапуни или други почистващи препарати, тогава ползвайте използвани пликчета чай. С тях може да отстраните мръсотията или мазнината от огледала, прозорци, подове, кухненски плотове или други дървени мебели. След почистване не забравяйте да подсушите повърхността, защото чаят е добра натурална боя.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X