Напишете дума/думи за търсене

Растителният ботокс е по-безвреден и е подходящ за по-млади жени

У нас дори млади момичета експериментират с инжектиране на ботулинов токсин, който изглажда бръчките, но и блокира мимиката. Затова отскоро се предлага супермодерен растителен ботокс, който е безвреден и е подходящ и за младите жени. За него говори дерматологът д-р Сияна Живкова.

Подходящ е за всички възрасти

“Този растителен коктейл, близък като ефект до ботулиновия токсин, може да се използва без ограничения във възрастта. Той е тип мезотерапия. Не се поставя в дълбочина като ботулиновия токсин, блокирайки мускулатурата на лицето, а по-повърхностно. Ефектът е релаксиране и изглаждане на кожата“, обяснява д-р Живкова.

Този коктейл има запълващ ефект, каквото е действието на хиалуроновата киселина. Неговата активна съставка е букет от 3 олигопептида. Към тях има добавен биоревитализиращ коктейл, както и нестабилизирана хиалуронова киселина. Олигопептидите представляват особени белтъчни молекули, които имат способността да понижават освобождаването на ацетилхолин. Именно ацетилхолинът е този, който кара мускулите да се съкращават и е отговорен за мимическите бръчки.

Процедурата не е болезнена

Инжектирането на коктейла се прави в зоните на поставяне на ботулиновия токсин – между веждите при гневната точка, по орбитата на долния клепач, в основата на носа - от двете страни, два пръста над веждата - в областта на челото. Този коктейл може да се инжектира и в областта на шията – там, където с годините се оформя двойна брадичка. Получава се ефектът „шия Нефертити“. Поставянето на коктейла се прави веднъж седмично, четири поредни седмици, за да има натрупване. Терапията се прилага от 1 до 3 пъти годишно, както е при ботулиновия токсин.

След процедура не се ходи на сауна

Двайсет и четири часа след поставянето на коктейла не е добре да се ходи на сауна, парна баня или хамам. Не бива коктейлът да се загрява, защото се намалява ефектът му. По отношение на излагането на слънце няма ограничения“, обяснява д-р Живкова.
Ботулиновият токсин се прилага по света след навършване на 42,8 години. Дотогава има достатъчно хиалуронова киселина в тъканите и мимиката не се вдълбава, не се очертава. Много хора смятат, че при усмивка малките бръчици около очите са трагедия, а не е така. Добре е терапията да се прави едва когато тези бръчки са вдълбани в кожата при спокойно състояние на лицето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X