Напишете дума/думи за търсене

Край на изпотяването с ботокс

Антиперспирантите оставят петна по дрехите

Средството, с което обикновено се справяме с изпотяването са антиперспирантите. Лошото е, че те често оставят жълти петна по белите дрехи. Нещо, което със сигурност не изглежда естетско. Ако не искаме повече неприятни кръгове по тоалетите може да се стигне с процедура по поставяне на ботокс, но не за изглаждане на бръчки, а против изпотяване. „Благодарение на тази процедура се гарантира от 6 месеца до една година ефективно решение на проблема с мокрите петна“, казва д-р Олеся Велинова, водещ дерматолог в център по естетика.

д-р Олеся Велинова
д-р Олеся Велинова

Как действа новият дерматологичен метод

След инжектирането ботоксът блокира постъпването на нервния импулс към потните жлези. И колкото и да е невероятно те спират да отделят пот в продължение на 6 месеца, а може и периодът да стигне до година. Потенето няма как да секне завинаги. Нужно е ново инжектиране, след като действието на първото поставяне приключи. Препаратът се вкарва подкожно там, където потенето е по-значително – на дланите, стъпалата, подмишниците. Ботулиновият токсин се използва за лечение на хиперхидроза – прекомерно изпотяване. Смята се, че процедурата е безопасна и безболезнена, само че не се препоръчва за пациенти под 18 години. „Този метод дава възможност на страдащите от хиперхидроза да сложат край на много комплекси, да се почувстват уверени в себе си“, казва д-р Олеся Велинова.

Решите ли да се подложите на тази процедура, се консултирайте с дерматолог, за да прецени дали тя е подходяща и нужна за вас. Все пак с потенето организмът се охлажда и в същото време изхвърля токсини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X