Напишете дума/думи за търсене

8 козметични грешки, които състаряват

Това вероятно се е случвало и с вас: някакъв свръхактуален козметичен продукт кара кожата ви да лъщи като тиган, намазан с олио, а така наречената „хидратираща“ маска прави кожата на лицето ви по-сухо от пустинята Сахара. Това не означава, че трябва да се отървете от всеки козметичен продукт, който имате. Може би просто трябва да промените начина, по който използвате някои от продуктите.

Запознайте с най-честите грешки за красота.

Използвате кърпички за почистване на грим всеки ден

Има ли нещо по-удобно? Изтриваш грима и забравяш за него. Но не може да използвате кърпички през цялото време - те не почистват достатъчно добре кожата. Освен това са изработени от груб материал, който предизвиква дразнене, изсушаване и разтягане на кожата. Трябва да ги използвате само когато нямате достъп до вода и добър препарат за почистване. Но за ежедневна грижа се доверете на специални пенообразуващи почистващи препарати и гелове.

Ползвате серума самостоятелно

Серумът трябва да се нанесе преди употреба на овлажняващ крем. По-добре е да го използвате вечер особено ако съдържа ретинол. Това ще позволи на кожата напълно да поеме необходимите хранителни вещества. Маската за лице ще я направи още по-ефективна. През лятото, богатите на ретинол продукти, може да се използват само заедно със слънцезащитни продукти, защото те правят кожата твърде чувствителна към слънчева светлина, която може да предизвика изгаряния.

Използвате сухи гъби

Повечето гъби за нанасяне на грим и основа е добре да бъдат влажни преди използването им. Когато са сухи, те "ядат" прекалено много от козметичния продукт и не го разпределят равномерно.

Не знаете разликата между консилър и коректор

Тези два козметични продукта често се бъркат. Консилърът трябва да се използва само в зоната около очите, а коректорът се използва за скриване на дефектите на кожата по лицето. Когато използвате консилър, трябва предварително да хидратирате кожата. Докато коректорът трябва да се приложи с масажиращи движения - по този начин ще изглежда по-естествено на лицето.

Използвате гелове и пяна за почистване само вечер

Почистващите препарати са много по-полезни, ако не се използват само за премахване на грима вечер, но и сутрин. По този начин може да премахнете себума, мъртвите кожни клетки и цялата мръсотия и пот, които са се полепили по кожата ви през нощта. Освен това е добре да се откажете от използването на ексфолианти и почистващи препарати с киселини, защото агресивното почистване не е по-добро, отколкото от никакво почистване.

Държите маската за лице цяла нощ или я махате след като изсъхне напълно

Всеки вид маска за лице трябва да се използва според указанията. Не я оставяйте през цялата нощ освен ако производителят не съветва това, в противен случай това може да доведе до сериозни проблеми с кожата. Маските от текстил трябва да се отстранят, преди да изсъхнат. Ако не направите това, маската ще започне да смуче влагата от кожата, което ще я направи по-суха. Същото важи и за маските с глина - трябва да се нанася на дебел слой, за да може влагата да се изпари по-бавно. Измивайте я, докато е все още лепкава.

Чистите лицето с лосион, който съдържа алкохол

Различните лосиони за лице имат различни ефекти. Разбира се, техните съставки са различни в зависимост от функцията на продукта. Въпреки това повечето съдържат алкохол и ако ги използвате достатъчно често, кожата започва да произвежда още повече себум като отговор на агресивните химикали. Освен това лосионите не трябва да се прилагат за цялото лице, а само върху конкретни зони.

Не измивате мицеларната вода

Мицеларната вода прилича много на лосион - единствената разлика е, че тя не съдържа алкохол. Но мицелите и цялата мръсотия, която съберат, ще останат на лицето, ако не измиете с вода. Продължителният контакт на мицеларната вода с кожата може да доведе до дразнене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X