Напишете дума/думи за търсене

Пет „подмладяващи” продукта, които не работят

Всички знаем прекрасно, че със старостта не можем да се борим вечно, но това не ни пречи постоянно да полагаме усилия да отложим този процес. На козметичния пазар се предлагат огромен брой продукти, които предлагат да укрепят, стегнат, опънат, омекотят кожата ни, да възвърнат свежестта, сияйността, младостта й. Така ли е в действителност?

Напоследък все по-голяма част от пластичните хирурзи и козметичните експерти заявяват пряко, че само малка част от рекламираните средства за подмладяване наистина работят. Останлите са просто примамка за клиенти. Според мнението на някои специалисти само препаратите, съдържащи киселините Retin-A и Alpha Hydroxy са в състояние да забавят процеса на стареене и дори в определен смисъл да го спрат. Предлагаме ви списък на 5 категории козметични продукти, с които едва ли ще се подмладите:

1. „Звездни кремове за младост”

Става дума за продуктите, рекламирани от знаменитости, които описват въздействието им като ”чудотворно”. В повечето случаи става дума за добре хидратиращи и омекотяващи кремове, но младежкият вид на звездите се дължи по-скоро на гените, грима и в много случаи – на пластичната хирургия.

2. Витамин Е и кокосово масло

Всички продукти, съдържащи тези полезни съставки, отлично овлажняват кожата. Но въпреки това нямат силата да върнат календара назад, като ни общещават рекламите.

3. Стволови клетки

Безспорно днес препаратите или процедурите със стволови клетки са моден хит, но малко неспециалисти са наясно, че клиничните изследвания на стволовите клетки са на много ранен етап. Необходими са още минимум 10 години, за да стане ясно дали те наистина имат подмладяващо въздействие върху кожата.

4. Козметични средства с колаген

Колагенът е протеин, който съставя основата на съединителната тъкан в организма, осигурявайки й гладкост и елстичност. Но някои лекари твърдят, че за да има подмладяващ ефект, той трябва да бъде поставен чрез инжекции под кожата на лицето. А кремовете с колаген, обещаващи споране на времето, са чиста илюзия. В най-добрия случай те дават временен ефект и приятно усещане, като покриват бръчките и омекотяват кожата, но не въздействат на самите бръчки. Отказът от цигарите и добрата UV защита дават много по-добър резултат от колагеновите кремове.

5. Скъпи „маркови” продукти

Всички те хидратират чудесно кожата, а някои съдържат и пептиди, позволяващи да се създаде усещане за временно подобрение на външния вид. Но ако искате наистина подмладяващ ефект, проследете дали в състава им присъстват Третиноин, Ретин-А, Ретинол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X