Напишете дума/думи за търсене

Бели зъби с кокосово масло и други подръчни средства

Друго си е да се усмихваш широко, показвайки кокетно белите си зъби. Красивата усмивка е точно толкова желана, колкото и бляскавата и гъста коса. Лъскавите зъби не са просто мода, а здраве.
Това очевидно не е убегнало на американците, след като всяка година те харчат близо милиард и четиристотин милиона дола за избелващи продукти. Няма нужда да се харчите за скъпа медицинска козметика. Няколко трика от природата и търпение ще свършат работата на избелващите дентални процедури.

Паста от сода бикарбонат и лимонов сок
Содата е умерено абразивен материал. С нейна помощ може нежно да отстраните петната от повърхността на зъбите. Освен това е алкална, което помага за намаляването на киселинността в устата и за балансирането на Ph-то. Тя ще намали киселинността на лимоновия сок, който пък от своя страна действа като натурален избелител.

начин на употреба:
Смесете 3 ч.л. сода бикарбонат с достатъчно лимонов сок или вода, за да направите паста. Подсушете зъбите си от слюнката с помощта на хартиена кърпа. Нанесете достатъчно количество от пастата върху четката за зъби и нанесете. Оставете я да действа само минута, за да предпазите емайла от киселинното действие. Ако сте направили пастата с вода вместо с лимонов сок, оставете я 3 мин върху зъбите.

Скраб от ягоди и морска сол
Ягодите са богати на витамин С, което помага за отстраняването на плаката, която кара зъбите ни да изглеждат по-жълти. Освен това притежават ензима маликова киселина, който помага за махането на петната. Солта действа като абразив в пастата, който отстранява лепкавите отпадъци върху зъбите.

начин на употреба:
Намачкайте 3 големи ягоди, добавете щипка морска сол. Подсушете зъбите и нанесете щедра порция от скраба върху тях с помощта на четка. Оставете сместа да престои 5 мин, след това изплакнете. Добре е да се прави вечерта.

Гаргара с кокосово масло
Може и да звучи невероятно, но лауриновата киселина в кокосовото масло помага на зъбите ви да се отърват от бактерията в плаката, която ги кара да изглеждат жълти. Освен това подобрява здравето на венците и прави дъха ви свеж.

начин на приготвяне:
Сутрин, преди да измиете зъбите си, направете гаргага с 1 с.л. кокосово масло. Плакнете устата си в продължение на 10-15 мин, изплакнете с вода и измийте зъбите си с паста за зъби.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X