Напишете дума/думи за търсене

11 натурални начина за премахване на тъмните петна от кожата

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло и кожните състояния са сред най-често срещаните проблеми, които ни карат да търсим медицинска помощ.

Тъмните петна по кожата може да се появят при всяка възраст. Ако забележите области върху кожата, където цветът е по-тъмен, не се паникьосвайте - има лесни средства за премахването им.

Защо се появяват?

Тъмните петна може да се появят внезапно върху кожата, но присъствието им винаги има причина. Има няколко основни фактора, които може да ги предизвикат. Излагане на слънце, възпаление, хормонални промени, приемане на медикаменти, чернодробно заболяване и стареене са сред тях. Те може да бъдат причинени от скорошни възпаления на кожата или от собствената ви фоточувствителност. С други думи, да се окажат обикновени лунички.

Използвайте естествени средства за защита

- Едни от естествените лекарства, които помагат за избелване на тъмни петна и дефекти по кожата, са картофите. Може да нанесете сок от картофи или нарязан на тънки филийки пресен картоф върху засегнатите области кожата. Оставете за няколко минути, след това изплакнете с вода. Ще забележите положителни промени след 7-8 дни.

- Подхранващите и антиейдж свойства на алоето го правят невероятно лекарство за кожата. Нарежете листо от алое наполовина и го натрийте в кожата. Оставете да изсъхне и изплакнете с вода. Повтаряйте това всеки ден, докато петната избледнеят.

- Портокаловата кора съдържа витамин С в големи количества, което я прави идеално средство за всички видове кожни заболявания. Направете си маска за лице, смесвайки 1 супена лъжица изсушена портокалова кора, смляна на ситно, с 3 супени лъжици прясно мляко. Нанесете маската, оставете я да действа 10-15 минути, след което изплакнете с вода.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X