Напишете дума/думи за търсене

Метод предсказва бъдещето на кожата

Целувката наближава към устните ни, но преди това неговите ръце погалват нежно лицето ни. Ами ако кожата ни е грапаво суха и усещането не му хареса? Вместо да тичаме към дерматолога и да се чудим дали ни казва истината за състоянието на кожата ни, май е по-добре да се подложим на скенер диагностика. 3D изображенията ще ни разкажат всичко.

Показва къде по лицето могат да се появят тъмни петна

Самото изследване е приятно почти колкото целувка. И тук се затварят очи, но вместо от устни, лицето се докосва от светкавица - веднъж, втори път и снимката е готова. Скенер диагностиката се прави с бяла и кръстосано поляризирана светлина, не е лъчева, така че е напълно безвредна за любимото ни лице, което виждаме всеки ден в огледалото. След снимката, апаратът бързичко „сготвя” 3D модели на кожата ни, и дерматологът е готов да ни ги разкаже.

„Американският апарат отчита нивото на пигментация на кожата, на хидратация, наличие на разширени капиляри, разширени пори, състояние на колагено-еластиновата мрежа и бръчките”, обяснява дерматологът д-р Слава Божинова.

Апаратът „вижда” дори в бъдещето, защото показва има ли скрити пигментации в дълбочина на кожата, които биха се появили след няколко години. Най-хубавото е, че сами ще се убедите с очите си къде са тези зараждащи се зони. И вече да имате малки, неприятни тъмни зони по лицето, в резултат на прекомерно излагане на слънце или от хормонални нарушения, те не са за цял живот.

Необходими са ви 2-3 лазерни процедури по една на месец и петната над устните, които отдалече приличат на мустаци, ще изчезнат. Но лазерните процедури се правят само от септември до май. Ако сте на мнение, че точно през лятото ще кажете „бай, бай” на петната, изберете процедурата Маями пил. Нужни са ви между 4 и 6 посещения през 10-14 дни.

Хидратиране с игла и без игла

И разширените капилярчета на повърхността не са грандиозен проблем. Те се „гонят” с 3 лазерни процедури през 20-25 дни, които се повтарят след няколко месеца. „Тази лазерна процедура не е превенция срещу появата на нови капиляри на повърхността на кожата”, уточнява д-р Божинова.

Компютърните изображения, които показват дали кожата е суха или хидратирана, и дали съдържа достатъчно количество хиалуронова киселина, са най-красиви и приличат на произведение на изкуството. И колкото по-синя е вашата „картина”, толкова по-хидратирана е кожата ви.

Ако снимката ви прилича на Сахара с преобладаващи жълти и червени зони, може да изберете безиглена мезотерапия за тонизиране, освежаване и хидратиране. По време на нея, апарат с високо кислородно налягане впръсква в кожата ампула хиалуронова киселина и витамини. Ако процедурата се направи 6 пъти (веднъж седмично), кожата остава хидратирана за няколко месеца. И е прекрасна за лятото. Предпочитате ли терапията с игла, кожата ви ще получи коктейл от витамини, аминокиселини и хиалуронова киселина.

Видно ли е, че състоянието на колагено-еластиновата мрежа на кожата не е добро, на ред е колагеновата мезотерапия. При нея се инжектира биоколаген в хомеопатично разреждане. Той не запълва дълбоките бръчки, но кожата се тонизира и стяга. Необходими са 6 процедури по веднъж в седмицата.

Дали процедурите са ви били от полза ще се уверите с очите си ако се подложите отново на компютърна диагностика. И сте готови за целуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X