Напишете дума/думи за търсене

Ботоксът е без алтернатива за заличаване на бръчки на челото

Естетичната медицина ползва отдавна и с отличен успех ботокс терапията за релаксиране на мускулите в зона чело, между веждите и около очите. Именно скръщаването на мускулите в тези области и изтънената с времето кожа са основните причинители на "гневната бръчка" и фините бразди тип „пачи крак”, както и на хоризонталните линии в горната част на лицето. Те създават уморен или дори ядосан вид, състаряват и загрозяват. Как се поставя ботокс?

„Процедурата започва с правилно определяне на зоните и количеството продукт, който ще бъде инжектиран. В точната преценка на специалиста се крие в голяма степен и успехът на терапията.Тук опитът играе съществена роля. Друг определящ момент е използването на качествен продукт, съхраняван в необходимите условия и, разбира се, стерилната среда, каквато в нашата клиника е неизменен стандарт,” обяснява д-р Кожухарова.

Терапията е сред фаворитите както на естетичните дерматолози, така и на пациентите, редом с традиционните филъри, плазмотерапия, а напоследък и с хитовите мезоконци. Комбинацията от различните подходи е основен инструмент в работата на д-р Кожухарова. Тя успява да създаде най-подходящата програма за всяко лице така, че да запази чертите и излъчването му, като видимо го подмлади, тонизира и изглади.

„Щастлива съм, че попаднах на лекар като д-р Кожухарова. Начинът, по който поддържа лицето ми, е толкова деликатен, а в същото време ефективен. Съчетаването на хидратиращи процедури и ботокс направиха кожата ми гладка, еластична, с много хубава повърхност. Почти не слагам грим, само малко блясък за устни и съм готова. Смея се много, повдигам вежди, намигам и този ми навик би провокирал появата на състаряващи бръчки. Затова не пропускам веднъж на 7-8 месеца ботокс терапията си. Тя запазва мимиката, но спира бръчките! Няма по-хубаво от това,” не крие възхищението си Анелия Караиванова, една от пациентките на "Хил клиник".

Всяка дама иска да изглежда млада, без никой да разбере, че полага специални усилия за това. Инжекциите на красотата, поставени от добър естетичен дерматолог, не издават драстична намеса, а в същото време отнемат години от реалната възраст. При правилно въвеждане на ботокс нежеланите ефекти са сведени до минимум. Затова пък красивият резултат - гладко чело и изразителни очи, е сигурен. Напоследък все повече мъже се възползват също от ботокса в борбата с възрастта и за омекотяване на бръчките.

„Господата определено предпочитат ботокс терапията пред процедури като фейслифтинг и блеферопластика. Те ценят бързите и трайни ефекти на ботулиновия токсин, предпочитат метода заради неговата радикалност. Другото му предимство е, че минути след като съм го поставила, няма никакви следи от процедурата. Мъжът спокойно се връща към работата си,” споделя д-р Кожухарова.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване, но свен това за контрол на нежеланото свръхизпотяване. Състоянето е здравословен проблем с огромно психосоциално значение. Пациентите, които имат прекомерно отделяне на пот, се чувстват некомфортно, избягват срещи с хора, особено през лятото проблемът им се задълбочава и става по-явен заради тънките дрехи. Обикновено хиперхидрозата реагира добре на ботокс терапия. Третират се зони като чело, ходила, длани, подмишници. Ефектът се запазва с месеци.

Първичният консултативен преглед да естетични корекции при д-р Румяна Кожухарова в дерма център "Хил клиник" е безплатен при предварително запазване на час на тел. 02 439 3131.

http://hillclinic.com/podmladyavane-i-styagane/

X