Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за кожата на лицето през бременността

Очакването на бебе е един от най-щастливите моменти, но е факт, че през този период в организма на бъдещата майка се случват множество промени. При някои те носят допълнителни бонуси във вид на идеална кожа, нокти и коса, но за други резултатът е негативен. Колебанието в хормоналния баланс може да предизвика поява на отоци, пигментни петна, пъпки, акне. Затова е важно да знаем как да се грижим за красотата си по време на бременността.

Отоци

Причината за появата им е повишеното ниво на натрий и натруването му в тъканите, поради което се задържа вода. Най-често се появяват отоци на ръцете, краката и лицето, особено под очите. Предлагаме ви няколко лесни съвета как да ги избегнете.

Бъдете внимателни със солта. За да не провокирате повишаване на нивото на натрий, намалете количеството до 3 г сол на ден.

Забравете за хамбургерите, чипса, туршиите, консервираните храни. Заменете ги със свежи плодове и зеленчуци.

Не яжте през нощта. Именно този вреден навик е сред най-често срещаните приични за поява на отоци на сутринта. Старайте се да вечеряте 3–4 часа преди лягане.

Не се ограничавайте в приема на течности. Ако пиете минимум 2 л вода през деня, ще изведете излишната сол от тялото си и ще подобрите лимфодренажа, което от своя страна ще предотврати появата на отоци.

Компрес от картофи. Това е чудотворна рецепта за спадане на отоци, тъй като отнема излишните течности. Смелете в блендер 1 суров картоф и няколко стръка магданоз. Направете компрес с помощта на марля и приложете към отока за 20 мин.

Друг вариант са компресите с чай и кубчетата лед с лайка.

Не прекалявайте с нощните кремове

Обикновено на нощното си шкафче имаме арсенал от кремове, серуми и гелове, които използваме сутрин и вечер в името на красотата. Имайте предвид обаче, че всички вещества, съдържащи се в козметиката, започват активно да се абсорбират от кожата във вечерните и нощните часове. Затова не прекалявайте с различните разкрасяващи ритуали преди лягане – иначе има риск да се събудите с отоци и подпухнало лице.

Съвет:

Преди сън нанесете на лицето тънък слой подхранващ крем, а в областта около очите – лек хидратиращ флуид или гел протов отоци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X