Напишете дума/думи за търсене

11 натурални начина за премахване на тъмните петна от кожата

- Лимонът е друг природен продукт, който има силни свойства на избелване. Нанесете пресен лимонов сок върху засегнатата област с памучен тампон. Оставете сока да изсъхне и след това изплакнете с вода. Прилагайте това лекарство ежедневно в продължение на поне 2 седмици.

Може да смесите лимонов сок с мед, за да направите маска за лице, която ще ви помогне да освежите, подхранвате, ексфолирате и да изравните тена на кожата.

- Кокосово масло прави чудеса за кожата, която е засегната от тъмните петна, благодарение на подхранващите, антибактериални и овлажняващи свойства. Нанесете кокосово масло върху засегнатите области и оставете да се абсорбира. Уверете се, че използвате студено пресовано масло, тъй като съдържа повече витамини.

- Смесете равни части вода и ябълков оцет, за да направите тоник за кожата. Нанесете тази смес върху засегнатата зона, оставете да изсъхне и изплакнете с вода. Нанасяйте тази натурална козметика дневно, докато тъмните петна по кожата изчезнат.

- Ананасът е богат на натурални киселини, които са ефективни за избелване на кожата. Нанесете сок от ананас върху областите, засегнати от тъмни петна, с памучен тампон, и изплакнете след 5 минути. Може също да разтривате кожата си с тънки резени от пресен ананас.

- Опитайте маска за лице с овес и кисело мляко за избелване на кожата. Смесете 1 супена лъжица овес с 2 супени лъжици натурално кисело мляко без добавки и нанесете тази смес върху лицето си. Оставете за 20 минути и изплакнете с вода.

Променете навиците си

Излагането на слънце е един от факторите, които причиняват тъмни петна по кожата ви. Прекарването дълго време на слънце води до производството на меланин, което е нашата естествена защита от вредна слънчева радиация. Стойте по-малко време на открито, когато слънцето е най-силно, и използвайте слънцезащитни продукти редовно.

При някои видове лекарства се съдържат химикали, които може да причинят тъмни петна дори когато не сме изложени на слънце. Ако кожата ви е склонна към тъмни петна, не забравяйте да намалите лекарствата, съдържащи тези химикали.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X