Напишете дума/думи за търсене

Лесни и безопасни начини за избелване на зъбите у дома

Знаете ли, че годишно се харчат над 3 милиарда долара за избелване на зъбите? Тези процедури са доста скъпи и трябва да се правят често.

Много преди учените да изобретят препарати за по-бели зъби, нашите прадеди са използвали благата на природата за тази цел.
Как да се сдобием с холивудска усмивка с натурални средства, без да излагаме зъбите си на опасност?

Английска сол
Смесете равни части английска сол и вода. Бъркайте, докато солта се разтвори напълно. Нанесете сместа върху четката за зъби и четкайте. Може също да правите гаргара с нея, но след това изплакнете устата с обикновена вода.

Листа от мента и кокосово масло
Смелете 3-5 листа мента и към тях добавете кокосово масло. Разбъркайте добре. Нанесете сместа върху зъбите с четка за зъби.

Кислородна вода и сода за хляб
Смесете сода за хляб с кислородна вода в съотношение 1:2. Бъркайте, докато се образува паста. Нежно измийте зъбите с тази смес и след това изплакнете устата си с голямо количество вода.

Какао 
Смесете какаото с кокосово масло или вода. Бъркайте, докато се получи паста. Четкайте зъбите 2-3 мин с тази смес. Изплакнете.

Оцет и сода за хляб

Смесете 1 ч.л. ябълков оцет с 1 ч.л. сода за хляб. Бъркайте, докато се образува хомогенна микстура. Измийте зъбите си с получената паста и изплакнете устата си с много вода.

Моля, обърнете внимание, че всички тези средства трябва да се използват внимателно. Най-много 2-3 пъти седмично в продължение на няколко седмици и след тона задължително направете почивка. Ако започнете да чувствате болка или чувствителността на зъбите ви се увеличава, незабавно спрете процедурата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X