Напишете дума/думи за търсене

Лимонът като средство за натурално разкрасяване

Оказва се, че жълтият плод крие неподозирани качества, които успешно помагат за перфектната визия. Лимонът има благотворно действие както върху косата и кожата, така и върху зъбите и ноктите. Ето няколко съвсем прости за изпълнение хитринки, чрез които да спестите използването на скъпа козметика и химикали.

Заздравител за нокти

Направете смес от зехтин и лимонов сок и накиснете ноктите си. Това е добра практика, ако ноктите са сухи и чупливи, а също и чудесен начин да се справите с жълтия оттенък, който те често придобиват.

Черни точки

Лимонът има антибактериално действие. Това може да помогне за лечение на така неприятният, но често срещан проблем с черните точки.
Изстискайте сока на един лимон и го втрийте с тампонче за грим в кожата. Скоро ще забележите разликата.

Крем за лице у дома

Смесете няколко капки кокосова вода с няколко капки лимонов сок. Кокосовата вода е чудесен хидратант за лицето, а лимонът ще го почисти и озари.

Избелване на кожата

Ако лактите и коленете ви изглеждам тъмни и това ви смущава, просто ги разтрийте с половин лимон. Наистина ще останете изумени от резултата.

Ексфолиант за устни

Сложете малко лимонов сок върху устните си преди лягане. Измийте на сутринта, за да отстраните мъртвите клетки и сухата кожа.

Избелване на зъби

Смесете малко сода за печене с няколко капки лимонов. Измийте зъбите си с получената паста. Само след няколко процедури ефектът ще е налице. (Все пак бъдете внимателни, защото честото избелване не е особено препоръчително.)

Изсветляване на коса

Ако търсите естествен начин да изсветлите косата без вредни химикали или скъпи посещения на салони за красота, то лимоновият сок е перфектен вариант. Към сока прибавете малко топла вода и впръскайте в косата си чрез пулверизатор. Ще получите така нашумелия и красив ефект „целуната от слънцето”.
Лимоновият сок също може да помогне за лечение на сух скалп и пърхот, така че го прилагайте смело.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X