Напишете дума/думи за търсене

5 хитрини за перфектни нокти

Не винаги имаме време и средства, за да посещаваме маникюристи, но грижата за хубавите нокти, може да се полага и у дома.

Лимон за избелване

За съжаление фактът, че някои от нас пушат или носят много силни ярки лакове, без да нанасят защитна основа, може да доведе до леко жълтеникави нокти.

Идеалното решение: след като леко сте полирани ноктите, ги потопете в половин чаша топла вода, в който сте изстискали един лимон. Постойте така между 5 и 10 минути и ноктите ви ще възвърнат блясъка си. Правете тази процедура веднъж всяка седмица и ще се радвате на прекрасен маникюр.

Не изрязвайте кожичките

Кожичките могат да станат доста неестетични, ако не се грижите правилно за тях. Не бързайте да ги отстранявате с ножички или специални клещички за маникюр. Не забравяйте, че те имат защитна роля за нокътя и не е хубаво да бъдат отстранявани напълно. Нараняването им крие рискове от инфекция, затова се препоръчва да ги режете само в краен случай.

Идеалното решение: за да изглеждат естетично, просто ги избутайте. Предварително обаче задължително накиснете пръстите си в леко топла вода, за да омекнат кожичките. След това вече ги избутайте много нежно и внимателно, най-добре с клечка за уши, напоена с растително масло. Недейте да използвате метални инструменти, защото рискувате да ги нараните. Добре е и всеки ден да ги масажирате със специално масло за кожички, което забавя растежа им.

Пилете винаги само в едната посока

Едно от основните правила, за да имате красив маникюр, е да си изберете подходяща пила. Забравете за металните, защото е доказано, че провокират нацепване на ноктите. Заложете на картонените, а колко дебела да е пилата, зависи от вида на ноктите ви. Ако са лесно чупливи, винаги използвайте тънка пила, ако са нормални – среден размер, а ако са твърди – заложете на най-дебелите и здрави пили.

Идеалното решение: винаги пилете от външната страна към центъра и задължително само в едната посока, иначе рискувате ноктите ви да се нацепят. За да не ги изтъните съвсем, не ги пилете всеки ден и ги подхранвайте със заздравители.

Хидратирайте ноктите, преди да нанасяте лак

Повърхността на ноктите често е суха, затова когато нанасяте лак се получават леки неравности. За да постигнете идеален маникюр, трябва да имате равна повърхност.

Идеалното решение: не забравяйте, че и ноктите имат нужда от хидратация. Преди да започнете с лакирането, ги подгответе. Направете лек масаж с растително масло, а след това нанесете малко хидратиращ крем, който е специално за нокти. Постойте така пет минути, избършете остатъците и чак тогава вече може да започнете с лакирането.

Задължително използвайте основа

Никога не слагайте цветен лак директно върху нокътя, защото така рискувате да го увредите. Задължително използвайте основа, като я изберете според вашите конкретни нужди – заздравяваща, избелваща, изглаждаща и т.н.

Идеалното решение: правете само тънък слой от основата - горе-долу с едно топване в лака трябва да можете да намажете три нокътя. Изчакайте обаче да изсъхне добре, преди да слагате цветен лак. И не правете грешката да използвате топ лак вместо основа, само защото е с прозрачен цвят. Неговите качества са съвсем различни.

-----

Когато се случи лакът ви да се обели на едно място или леко да се напука, а нямате време да си направите маникюра веднага, не се отчайвайте. Полирайте съвсем леко мястото на обелването, колкото да изгладите повърхността. След това лакирайте целия нокът (не само на обеленото място), за да стане равно. Изчакайте да изсъхне и сложете един слой топ лак.

Малък съвет

Ако все още не сте открили чудото на изсушителя за нокти, бързо наваксайте. Той се пръска върху нанесения лак и ви позволява да сте „свободни” да ползвате ръцете си два пъти по-бързо, отколкото ако чакате лакът да изсъхне сам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X