Напишете дума/думи за търсене

Как да удължим живота на маникюра

Добре направеният маникюр винаги изглежда безупречно. Но ако миете чинии и чистите, за 3-4 дни лакът започва да се бели, а кутикулите на ноктите израстват предателски. Предлагаме ви няколко хитрости, които ще удължат живота на маникюра ви.

Оставете лака да изсъхне добре

След като нанасете лака, не бързайте да се захващате със задачите си, а оставете да изсъхне напълно. За да ускорите този процес, експертите съветват да нанесете лака на тънък слой, а няколко минути след това да потопите пръстите в студена вода – така лакът ще изсъхне по-добре и ще прилепне плътно към нокътната пластина.

Не забравяйте кутикулите

На козметичния пазар се предлагат много масла за нокти, които омекотяват кутикулите и правят самите нокти по-еластични. Освен това маслата отблъскват влагата, която е основният враг на маникюра.

Използвайте топлак

След нанасянето на лака непременно използвайте финално покритие – топлакът предпазва маникюра от напукване и прави цвета още по-наситено гланцов или матов – в зависимост от ефекта на покритието. Ако нанасяте топлак на всеки два дни, чувствително ще отсрочите поредното посещение при маникюристката. Най-ефективни са обикновените, а не бързосъхнещите формули.

Защита за ноктите

Както вече стана дума, влагата е враг номер 1 на маникюра и на ноктите. За да не прониква влага под лака и да не се получават цепнатини, „запечатвайте” края на нокътя: нанасяйте лак не само на самата пластина, но и на краищата й. Не забравяйте да слагате ръкавици, когато правите влажно почистване вкъщи или се грижите за цветята или градината. Важно е и какъв сапун използвате – в антибактериалните има повече спирт, който прави лаковото покритие крехко и чупливо.

Ползвайте качествен лак

Не се опитвайте да „съживите” старите засъхнали лакове, а ги изпратете директно в кофата за боклук. Ако нямате време да чакате дълго лакът да изсъхне, купете си професионален изсушител, а не бързосъхнещ лак, който съдържа спирт, изсушава ноктите и съкращава живота на маникюра.

Ако си правите гел маникюр

Това е един от най-трайните видове маникюр, но за да се радвате на 3-4-седмичен ефект, не бива да нарушавате няколко лесни правила. В деня, в който ви направят гел маникюра, избягвайте контакта на ноктите с гореща вода; когато миете чинии и чистите с химически препарати, ползвайте ръкавици; не пилете ноктите, ако на тях е нанесен гел лак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X