Напишете дума/думи за търсене

Какво е „горещ“ маникюр (+рецепти)

Писнало ви е от начупени нокти и прокъсани кожички. Не стига, че не изглежда особено красиво, ами се притеснявате за здравето на ноктите си, за мекотата и гладкостта на кутикулите си. Има лек и за това и се нарича „горещ“ маникюр.

Какво представлява hot oil маникюрът

Това е една от най-луксозните и скъпи терапии за ноктите и ръцете. Няма по-добър начин за глезене на маникюра и кутикулите. Не е нужно обаче да пръскате безбожни средства, за да изглеждат китките и ноктите ви разкошно. Всичко, което ви трябва, са няколко продукта и достатъчно домашно време.

Рецепта 1

необходими продукти:

слънчогледово олио и рициново масло

бадемово олио

зехтин

олио от чаено дърво

капсули витамин Е

начин на приготвяне:

1. Комбинирайте слънчогледовото олио и рициновото масло и смесете с останалите съставки без витамин Е. Загрейте в микровълновата за около 30 секунди. Отворете капсулите и прибавете към микстурата. Оставете леко да изстине и потопете ноктите си. Дръжте, докато сместа изстине напълно.

2. Изплакнете ръцете си само с вода. Изсушете с хартия.

Правете това поне два пъти в седмицата. За предпочитане е процедурата да се прави преди заспиване. Намажете с овлажняващ лосион след терапията.

Рецепта 2

необходими продукти:

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. рициново масло

1 ч.л. масло от жожоба

1 ч.л. олио от гроздови семки

3-5 капки витамин Е

начин на приготвяне:

Смесете всичко без витамините и загрейте в микровълновата за 10 секунди. Олиото трябва да е топло, не горещо. Потопете ръцете си в топла вода за около 15 мин. Това ще омекоти ноктите и кутикулите. Втрийте във всеки нокът малко лимон, за да се изсветлят и да отпусне още повече кожичките. Най-накрая масажирайте всеки нокът с горещото масло и оставете да изсъхне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X