Напишете дума/думи за търсене

Характерът се познава по цвета на лака за нокти

В психологията на цветовете съществува хипотеза, че цветът на лака може много да подскаже за характера на жената. Почитателките на кораловия лак например са женствени, с лек характер или искат да демонстрират добро настроение, обичат лятото и флирта. Златният лак пък е предпочитан от независимите жени и тези, които добре познават модата. Често те работят в козметичния или в модния бранш. Да погледнем пръстите и да надникнем чак в душите!

Черен – „Пантера ли съм, коте ли съм”

Жените, които често „обличат” ноктите си в черно, „греят” със силна воля. Те знаят как да постигат желанията си и дори как да управляват другите. Не се боят от трудностите, които сее съдбата и се справят с тях все едно берат цветя от росна поляна. Нерядко обаче зад маската на силна, дори надменна особа, се крие нежна, романтична и ранима душа. Може би просто те не искат да покажат, че са уязвими.

Виолетов и лилав – „Имам самочувствие и това е чудесно”

Почитателките на виолетовия и лилавия цвят на маникюра обикновено имат висока самооценка, дори тя е малко по-завишена от необходимото. Смятат себе си за кралици и затова се опитват да живеят по царски. Харесва им да плуват в разкош, дори и да не им е по джоба. И обикновено не търпят възражения.

Червен – „Не можеш да ме спреш”

Захласнатите по червения цвят са активни и целеустремени по нрав. Тези жени обичат движението, промените и са привърженички на поговорката „Не оставяй днешната работа за утре”. Като надникнем още по-дълбоко в тях виждаме, че са сексуални и емоционални особи, които съвсем не крият трепетите си. За тях, да бъдат артистични и да привличат внимание, е нещо напълно естествено. Дамите, предпочитащи класическо червено, не крещят „отивам на среща”, а „държа да изглеждам стилно”.

Нежно розов – „Зная си цената”

Обикновено по този нежен цвят се увличат скромните, които обаче си знаят цената. Тези жени искат да подчертаят индивидуалността си, но никога не натрапват своята особа на другите. Често имат нужда от силно рамо, на което да се облегнат и което да им помага при вземането на важни решения. Розовото е любимия цвят на младите момичета, които са на вълна романтика. Цикламеното е за смелите секси жени, които не се притесняват да грабват вниманието.

Жълт – „Не слизам от гребена на модните тенденции”

Това лято жълтото е суперхит, така че жените, които се багрят с него следят модните тенденции и знаят как да изглеждат атрактивни и запомнящи се. Почитателките на слънчогледовия цвят са истински бохеми, но и малко в стила „аз съм дива”. Ако го предпочитат по вътрешно убеждение, то знайте че те със сигурност са жизнерадостни и ведри и поведението им топли околните.

Син – „Всичко е под контрол”

Влюбените в този небесен цвят са спокойни и разумни. Те се справят прекрасно с работните дела и умеят да подреждат приоритетите си. Ако търсите успокоение, лакирайте се в светлосиньо и съзерцавайте цвета. Той охлажда страстите.

Зелен – „Кипя от енергия”

Почитателките на зеления маникюр са ведри, жизнени, подвижни и устремени към нови дела. Те са уверени в себе си и слабо се вълнуват от това, какво си шушукат другите за тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X