Напишете дума/думи за търсене

Антиманикюр – трендът на пролетта

Цветните (и дори безцветните) лакове отстъпват място на антиманикюр тенденцията за пролетта. Това обаче не означава по-малко внимание грижи за ноктите, а точно обратното.

Вероятно сте забелязали, че след почистване на лака ноктите стават по-груби и матови. За да се справите, след прилагане на лакочистител, използвайте масла за омекотяване и полираща пила. Когато повърхността на ноктите е равна, те по-трудно се нацепват. Не прилагайте полиране повече от веднъж седмично. Ако сте решили да следвате пролетните тенденции за антиманикюр, най-добре придайте на ноктите закръглена форма. Ноктите без лак са по-склонни към изсушаване, а кръглата форма намалява риска от нацепване.

Трендът антиманикюр оставя ноктите по-уязвими към въздействието на околната среда. За да компенсирате защитните функции на лака, използвайте масло за кутикули – нанасяйте го сутрин в основата на ноктите, с масажни движения: така ще защитите ноктите си за целия ден.

Малък съвет:

Ако все пак решите да оцветите ноктите си, но не искате да използвате лак, може да пробвате стикери за маникюр – това е възможност нокътната пластина да остане идеално равна, без негативните ефекти на лака.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X