Напишете дума/думи за търсене

Как да си направим сами различни форми на маникюра?

Красивите нокти са се превърнали в аксесоар, задължителни за всяка дама, държаща на външния си вид. В наши дни маникюра дори може да бъде възприеман като вид изкуство, а лаковете и използваните материали непрекъснато се променят и подобряват. Въпреки това има основни правила, стане ли дума за съвършен маникюр. Ако разполагате с необходимите инструменти, свободно време и търпение, може да си направите и професионален маникюр у дома.

Преди да започнете маникюра, трябва да сте наясно с желаната форма на ноктите си. Естествено, те са различни при всеки човек, но обикновено се класифицират в пет основни форми: квадратни, квадратни със заоблени ръбове, закръглени, овални и заострени. Имайте предвид следните съображения, когато решавате каква форма да изработите:

• Формата на ръцете

• Дължината на пръстите

• Формата на кутикулата

• Професията, която упражнявате

По правило ноктите се оформят така, че да отразяват формата на кутикулите. Само една атрактивна ръка може да привлича внимание чрез особената форма и цвят на ноктите. Хора, които извършват работа с ръцете си, обикновено желаят по-къси нокти, с оглед да не ги чупят и нараняват.

Квадратният нокът е с напълно прави ръбове без закръгляне. Дължината зависи от предпочитанията ви.

Закръгленият нокът се простира малко след края на пръста и с леко заоблен свободен край.

Овалният нокът е идеалната нокътна форма и може да се стилизира чрез цялостно покриване с лак, като се остави свободния ръб бял или полумесеца в основата в бял тон.

Нокътят със заострен край подхожда много добре на тънка деликатна ръка. Трябва да се изостри и издължи малко повече, за да подчертае нежния тип на ръката. Може да бъде лакиран изцяло, като се остави само полумесецът в основата му бял.

Квадратният нокът със заоблени ръбове е комбинация от квадратна и овална форма.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X